n Geert Hemelrijk debuteerde voor Twenty Six.
n Geert Hemelrijk debuteerde voor Twenty Six.

Overwinning Twenty Six

De Urker darters van Twenty Six moesten zaterdag aantreden in Mariahout. Daar was hekkensluiter Oranjebar de tegenstander in de Hoofdklasse van de Superleague.


Captain Dirk Schenk had gekozen voor een basis bestaande uit Pieter Baarssen, Henk Snijder, Maarten Dirk Woord en Danny Mazereeuw, met op de reservebank Geert Hemelrijk. De goede vorm van de afgelopen periode van Hemelrijk en de afwezigheid van Geert Nentjes en Dirk van Duijvenbode geeft captain Schenk geen andere keus dan door te selecteren uit de Urker dartschool.


Vanaf de eerste pijl laat Twenty Six zien dat alleen een overwinning telt. De Round Robin-ronde wordt overtuigend gewonnen met 3-9 en de vier volgende singlepartijen leveren eveneens Urker overwinningen op, zodat al voor de koppelpartijen het eerste punt is binnengehaald. Als vervolgens Mazereeuw en Baarssen de eerste koppelpartij in winst omzetten, is de overwinning, met nog vier partijen te gaan, binnen.


Na verlies in de volgende twee koppelpartijen mag Geert Hemelrijk zijn debuut maken in het team van Twenty Six. Samen met Mazereeuw wint hij de laatste koppelpartij en mag hij ook de afsluitende singlepartij spelen. Met 3-4 weet hij die te winnen en weet daarmee de eindstand te bepalen op 2-8 in het voordeel van Twenty Six. Na vier wedstrijden staan de Urkers op de tweede plaats van de ranglijst.