Biljarters HGL

presteren wisselvallig

Wisselende resultaten afgelopen week bij de biljarters van HGL. Twee ruime overwinningen werden behaald, maar ook twee nederlagen geleden.


Het Topfish driebandenteam won in eigen huis met 33-22 van HBC uit Hoogeveen. Piet van Dijk had geen medelijden met zijn tegenstander. Binnen een kwartier sloot hij zijn partij met 14-2 winnend af. Geert Koffeman begon onzorgvuldig, maar wist uiteindelijk met 22-12 te winnen. Teun Bakker speelde een gedegen partij biljart, maar wist zijn partij niet in winst om te zetten.

 

Het Keurslager Brouwer driebandenteam groot moest het thuis opnemen tegen BV Waterland uit Purmerend. Overwinningen van Peter Gnodde, Jan F. Kramer, Bertus ten Napel en Harm van Otterloo zorgden voor een 8-0 overwinning en een eerste plaats in de derde divisie.


Het Schol Assurantiƫn driebandenteam moest het in Hattem opnemen tegen DOS en moest met 36-25 het onderspit delven. Harm van Otterloo trof een tegenstander die de messen had geslepen en direct elk foutje afstrafte. Van Otterloo moest dan ook een nederlaag slikken van 28-39. Piet Tol was ook niet opgewassen tegen zijn tegenstander en verloor met 27-22. Teun Bakker, die zijn vorige partij groots speelde, kon nu maar niet de juiste oplossingen vinden om zijn partij te winnen. Hij verloor met 25-20 in 39 beurten.


Het Keurslager Brouwer driebandenteam klein wist in eigen huis niet te winnen van HZW uit Genemuiden. Het Genemuider biljartteam krijgt het elke keer weer voor elkaar om het de Urker biljarters moeilijk te maken, en ook deze avond was dat weer het geval. Klaas van Kuijk wist zijn partij na 46 beurten nog winnend af te sluiten, maar Albert Ras en Reijer ten Napel moesten een flinke nederlaag slikken in respectievelijk 44 en 37 beurten, met als gevolg een 19-29 nederlaag.