Vorige week wisten de Urker zaalvoetballers twaalf keer te scoren.
Vorige week wisten de Urker zaalvoetballers twaalf keer te scoren. Foto: Het Urkerland

ZVV Urk/Bakkerij De Kof tegen PKC’83

Sport

ZVV Urk/Bakkerij De Kof staat vanavond een lastige uitwedstrijd te wachten. In Groningen is PKC’83 de tegenstander.


De opluchting bij de Urkers na de gewonnen thuiswedstrijd tegen LZV/Kuypers was groot. Door de mindere resultaten was het team gevaarlijk dicht afgezakt richting de onderste regionen van de ranglijst. De 12-0 overwinning zorgde ervoor dat de negatieve spiraal werd doorbroken en het doelsaldo weer in balans kwam.

Tegenstander PKC’83 staat momenteel op de derde plaats in de Eerste divisie C. De laatste twee duels werden gewonnen van FC Brasil’77 (3-9) en WMC (3-1) Daarvoor werd nog een 7-2 nederlaag geleden tegen SC Olympic.

Bij een overwinning kan De Kof weer enigszins aansluiting vinden met de middenmoot en de onderste plekken weer iets achter zich laten. Dat zal zeker niet gemakkelijk gaan, maar mogelijk heeft de ruime overwinning op LZV/Kuypers gezorgd voor een ommekeer bij de selectie van coach Herman Spel.
De wedstrijd in Sportcentrum Europark begint om 21.30 uur en staat onder leiding van de scheidsrechters Draaijer en Ulukan. Uiteraard is de wedstrijd ook weer te volgen via het Twitteraccount @zvvurk.