Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen U.S. gingen de Urker dames in hun nieuwe tenue op de foto met Arie van Urk (l) en Albert Schreuder (r) namens trotse sponsor Schol.
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen U.S. gingen de Urker dames in hun nieuwe tenue op de foto met Arie van Urk (l) en Albert Schreuder (r) namens trotse sponsor Schol. Foto: Het Urkerland

Verre reis voor dames Schol/Orca’s

Sport

De dames van Schol/Orca’s moeten vandaag aardig wat kilometers wegrijden voor de uitwedstrijd tegen High Five. De tegenstander uit Tilburg staat op de tiende plek van de ranglijst in de Eerste Divisie A.

Op papier mogen de Tilburgse dames, gezien de stand op de ranglijst, geen problemen opleveren voor de Urkers, maar de ervaring leert dat Schol/Orca’s vrij wisselvallig voor de dag komt tijdens uitwedstrijden. Zo werd begin november, een week na de fantastische thuisoverwinning op Cangeroes, in Delft verrassend verloren van laagvlieger DAS. 

De komende drie wedstrijden ontmoeten de Urker dames, naast High Five, de teams van BV Amsterdam en EBV Baros. Drie tegenstanders die op dit moment de onderste drie plaatsen innemen op de ranglijst. Voor het team van coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de Boer de uitgelezen mogelijkheid om de positie bij de bovenste vier van de Eerste Divisie A te verstevigen en zodoende zorgeloos de vier weken durende winterstop in te gaan.

Voordat het echter zover is dat er genoten kan worden van een paar weken rust, zal er eerst afgerekend moeten worden met de dames van High Five. 

De wedstrijd in Tilburg begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechters Dauria en Van Dun.