Afbeelding

D.E.D. tegenstander van Seacon/Orca’s

Sport

De mannen van Seacon/Orca’s spelen vanavond een uitwedstrijd in Amsterdam tegen het onbekende D.E.D., de derde ploeg uit de hoofdstad waartegen de Urkers dit seizoen moeten aantreden.

Kijkend naar de ranglijst, moet de conclusie zijn dat D.E.D. een ploeg gelijkwaardig aan Orca’s is. Zowel de Amsterdammers als de Urkers hebben acht wedstrijden gespeeld en daarvan vier gewonnen. D.E.D. staat op de zesde plek, terwijl Orca’s een plaatsje lager op de ranglijst staat. D.E.D. heeft op dit moment de minste tegenscores van de competitie (490). Voor Orca’s reden om rekening te houden met een stevige verdediging. Daartegenover kunnen de Urkers zelf ook een goede verdediging zetten en zal het verschil deze wedstrijd wellicht aanvallend gemaakt gaan worden.

De ploeg van coach Jurie Bakker kan waarschijnlijk weer beschikken over Rick van Eerde. Hij heeft een paar vervelende weken achter de rug vanwege een knieblessure, maar is mogelijk fit genoeg om (deels) weer mee te doen. Dat geeft aanvallend meer opties en dreiging die Orca’s goed kan gebruiken. Onzeker is nog of Niels ten Napel (enkelblessure) weer kan spelen.

De wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt gespeeld in de Apollohal.