Afbeelding

Vanaf september 2021 studeert en basketbalt Hennie van Schaik aan de California State University in Bakersfield (Amerika). Via Het Urkerland wil ze het thuisfront op de hoogte houden van haar belevenissen.


Hoewel we al sinds augustus hard aan het trainen zijn, hadden we pas 5 november eindelijk onze eerste wedstrijd tegen Biola University. Deze wedstrijd wonnen we dik (96-57) en ik had mijn career-high van 25 punten, dus dat is iets waar ik heel trots op mag zijn. Dit seizoen is mijn rol in het team ook veranderd: ik ben nu een erg belangrijke speler en de coach verwacht dat ik een leider zal zijn.

Tot januari spelen we alleen ‘non-conference’ wedstrijden, dit zijn wedstrijden buiten de competitie om. In deze tijd van het jaar spelen we tegen veel verschillende teams die overal vandaan komen, en zelf gaan we ook naar andere plaatsen toe. Wanneer de competitie begint, zullen we alleen in de buurt spelen, dus gaan we niet buiten California, behalve naar Hawaii. 

Op 8 november speelden we tegen één van de beste scholen in het land, USC (University of Southern California). We speelden in een mega grote hal met super veel fans. Dit was een hele gave ervaring, ook al hebben we die wedstrijd ruim verloren (86-41). We speelden wel goed, maar USC was gewoon veel beter. Ze staan niet voor niks in de top 25. Ik had 11 punten, 6 rebounds en 2 assists in deze wedstrijd. Drie dagen later speelden we tegen Fresno State. De coaches plannen elk jaar een wedstrijd tegen dit team, omdat het de rivaal in 'the Valley' is. Je kunt het vergelijken met teams uit Urk en Emmeloord die tegen elkaar spelen. Deze wedstrijd was spannend tot het eind en we wonnen uiteindelijk met 53-56. Ik had 17 punten en vooral in de laatste minuten was ik super belangrijk. Helaas ben ik een week na die wedstrijd flink door mijn enkel gegaan en heb ik een wedstrijd (tegen UNLV) moeten missen. Ik ben nu hard aan het revalideren om weer zo snel mogelijk terug op het veld te zijn. Gelukkig ben ik hier in goede handen met alle fysio's. 

Een paar weken geleden is er een inschatting gedaan van onze competitie en op welke plek teams zullen eindigen. Er zijn elf teams in onze competitie en wij zijn beland op de elfde plek. Toen wij dit als team te horen kregen voelden we ons echt beledigd, maar we zullen het gebruiken als motivatie, om het ongelijk te bewijzen. Ik denk dat ons team van dit jaar super goed is, ook al is het nog vroeg in het seizoen om dat te zeggen. De chemie is erg goed en we hebben harde werkers. Afgelopen jaar was dat niet zo en dat is waarom we altijd net tekort kwamen. Ons doel dit jaar is om kampioen van onze conference te worden, en we denken dat we dat echt kunnen behalen.

Afbeelding
Afbeelding