Grote vangsten witvissers in Urker haven

De witvissers van hengelsportvereniging De Blijde Baars hadden zich zaterdag verzameld in de Urker haven voor een wedstrijd in de wintercompetitie.


Er werd besloten om alleen op de Dormakade te vissen. Vooraf is het altijd moeilijk inschatten waar en hoeveel vis er gevangen zal worden, en is dat vaak afhankelijk van de toegewezen plek. Het was dan ook een verrassing dat er vanaf de start van de wedstrijd veel vis gevangen werd. Johannes Hakvoort en Adriaan den Hartog wisten gelijk mooie voorn te vangen. Den Hartog wist zo de aansluiting te behouden met de kop van het algemeen klassement. 


Winnaar

De grote winnaar was echter Thijs de Lange. In 3,5 uur wist hij maar liefst 33 kilo voorn te vangen, bijna tien kilo meer dan Johannes Hakvoort, die als tweede eindigde. Met nog twee wedstrijden te gaan is het dringen geblazen aan de kop van het klassement. Lub Snijder is de huidige koploper, maar de verschillen met de achtervolgers zijn minimaal. De spanning is om te snijden en de beslissing zal tijdens de laatste twee wedstrijden vallen. Met de huidige vangsten kan er best wel eens een verrassende winnaar uit de bus komen.