App van DURF! in maart gelanceerd


De nieuwe app van DURF!, waarmee Urker jongeren snel en eenvoudig een baantje, stage of vrijwilligerswerk kunnen vinden, wordt in maart gelanceerd.

Dit werd dinsdag tijdens de commissievergadering bekend, waar Alie Snoek en Marjolein Rottiné namens DURF! aanwezig waren met een presentatie. ,,Wij willen op 16 of 23 maart een kick-offavond houden, om met al onze partners het gesprek aan te gaan. Tijdens deze avond willen we ook de app lanceren. Er komt een deel in over bijbaantjes en vrijwilligerswerk, en een deel over mentaal welbevinden, met organisaties om te benaderen. Dat zijn twee modules die direct in de app komen”, zo lieten Alie en Marjolein weten.


Concert Promise in De Morgenster

Gospelband Promise onder leiding van Menno Hakvoort geeft vrijdag 23 december een concert in De Morgenster. De aanvang is 20.15 uur en de deur is open om 19.45 uur. De toegang is gratis; wel is er ook digitaal een inzameling voor de onkosten.


Kerst-cd van Geke van der Sloot

Geke van der Sloot heeft een nieuwe kerst-cd uitgebracht. Deze bevat 17 traditionele kerstliederen, samen gezongen met Geke's Tiental en 140 mensen uit verschillende verpleeghuizen. De cd is te koop bij 't Boekendal (Nagel 48) en Cosmedic Team (Wijk 2-68) en is tevens te bestellen via gekestiental.nl/webshop.


Sieps Handel wil gezin trakteren

Sieps Handel wil graag een gezin blij maken, dat financieel of door andere reden geen Sinterklaas kan vieren met de kinderen. Kent u zulke gezinnen? Stuur dan een bericht naar 06-52854991. Wie weet worden zij zaterdagavond 3 december verrast met de komst van de echte sinterklaas en zijn pieten.

Zakennieuws

Wijkverpleging ZONL scoort 9 

Afgelopen september en oktober is er een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd binnen de wijkverpleging van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL). 

Daaruit komt naar voren dat cliënten uit onder andere Urk de verzorging en verpleging die zij thuis ontvangen van ZONL gemiddeld met een 9 waarderen.