Volleyballers winnen kraker in tweede klasse

Een regelrechte volleybalkraker stond er dinsdagavond op het programma. De nummers twee en drie van de tweede klasse, de heren van Urk en IJsselmuiden, troffen elkaar in sporthal De Schelp.


In de eerste set ging Urk voortvarend van start en sloeg het al snel een gaatje. De mannen van Set Up uit IJsselmuiden hadden geen vat op de voortdurende midaanvallen van talent Wouter Rustenburg. Ook de scouts van Landstede die aanwezig waren kwamen ogen tekort. Uiteindelijk wist Urk de eerste set met ruim verschil (25-19) binnen te halen.

Tijdens de tweede set liep het minder soepel. Lange tijd ging het gelijk op en pas op het einde van de set wisten de mannen van Schol/Urk Heren het verschil te maken (25-23).

De derde set was een kopie van de tweede. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Bij een gelijke stand van 23-23 liepen de gemoederen even hoog op bij een bal die duidelijk binnen de lijnen was. Scheidsrechter Tineke Jeruzalem, die een foutloze wedstrijd floot was echter onverbiddelijk. Met 25-23 werd de derde set door de Urkers gewonnen.

De laatste set was met 25-22 eveneens een prooi voor de Urker volleyballers. Dat was voornamelijk aan Klaas Visscher te danken, die een paar keer keihard recht door sloeg en daarmee een opgelopen achterstand van twee punten wist recht te trekken. 

Volgende week donderdag wacht de kraker tegen Nijeveen in de Waaiershoek. Dit is een inhaalwedstrijd omdat Urk één wedstrijd minder gespeeld heeft. Als Urk deze wedstrijd wint, kan het op gelijke hoogte komen met de koploper uit Dalfsen.