n V.l.n.r.: Esmay Bakker, Seline van Leeuwen en Marliena Pasterkamp.
n V.l.n.r.: Esmay Bakker, Seline van Leeuwen en Marliena Pasterkamp.

Goud, zilver en brons voor turnsters CGV Urk

De turnsters van CGV Urk beleefden afgelopen zaterdag een hele drukke wedstrijddag. De jongste talenten reisden af naar Stiens, een dorp boven Leeuwarden. De Urker meiden die uitkomen in de zesde en zevende divisie werden verwacht in Nieuwleusen, in de buurt van Zwolle.


Bij de jongtalenten konden de meiden naar het aantal punten een medaille verdienen.  

Op Level 10 was er goud voor Seline van Leeuwen en zilver voor Esmay Bakker en Marliena Pasterkamp. Eliza Visser behaalde op Level 9 goud en een beker voor de derde prijs allround. Brons was er voor Jasmine Post. Bij Level 8 mini was er een beker voor de tweede prijs allround en zilver voor Meri Lambregtse en zilver voor Liz ten Napel. Brons was er voor Jana Ghabaan, Lillie Bakker en Shantaly van Brunschot. Williene Bakker behaalde goud op Level 8 instap en er was zilver voor Anna Maria de Boer. Als laatste was er op Level 7 goud voor Coline Koffeman, Noamy Bakker, Sofie de Boer, Joyce Kramer (en een beker voor de tweede prijs allround) en Lydiah Bakker (en een beker voor de eerste prijs allround). Zilver was er nog voor Anne Sophie Janson.


Ook bij de wedstrijd in Nieuwleusen wisten de Urker turnsters hoge scores neer te zetten. De meiden turnden hier niet alleen individueel op brug, balk, vloer en sprong, maar ook als team. De drie individueel hoogste scores bepaalden de totaalscore als team. 

Laura de Boer van team 1 behaalde individueel de eerste prijs en Marylin Hakvoort eindigde als derde. Bij team 2 was er een individuele eerste prijs voor Joëlle van Woerden en een derde prijs voor Jannelyn Wakker. Bij het opmaken van de totaalscores per team, bleken zowel team 1 als team 2 als eerste te zijn geëindigd in de zesde divisie.

De meiden die uitkomen in de zevende divisie hebben nog niet veel wedstrijdervaring. Toch wisten ze hun zenuwen goed in bedwang te houden. Vooral op het onderdeel balk deden ze het heel goed. Er waren geen individuele prijzen, maar team 1 eindigde als derde en team 2 wist zelfs de tweede plaats te behalen. 

De Urker turnsters van de bovenbouw knokten voor wat ze waard waren, maar vielen helaas net buiten de prijzen.













n V.l.n.r.: Jasmine Post en Elize Visser.
n V.l.n.r.: Shantaly van Brunschot, Jana Ghabaan, Liz ten Napel, Meri Lambregtse, Anna Maria de Boer, Williene Bakker en Lillie Bakker.
n Achter v.l.n.r.:  Anne-Sophie Janson en Joyce Kramer. Voor v.l.n.r.: Sofie de Boer, Noamy Bakker, Coline Koffeman en Lydiah Bakker.
n V.l.n.r.: Elianne Post, Jasmijn Lievaart, Ranomi Janson en Ingrid Berkhout.
n V.l.n.r.: Suzanna Schinkel, Rihanna Hakvoort, Zhen-Daya Emers, Evy van Urk, Julia Visser, Anniek Kapitein, Laura de Boer, Marylin Hakvoort en Josephina Bakker.
n Achter v.l.n.r: Evelien Eschbach, Margriet Postma, Jannelynn Wakker en Joëlle van Woerden. Voor v.l.n.r.: Margreet Mazereeuw en Marjorieke Nentjes.