n Over een weekje kan er niet alleen geskatet worden op het Wilhelminapark, maar ook geschaatst (archieffoto).
n Over een weekje kan er niet alleen geskatet worden op het Wilhelminapark, maar ook geschaatst (archieffoto). Foto:

DURF! komt met: Urk op het IJS*

Winterdorp met kunstijsbaan, kraampjes en open podium

Haal muts, wanten en sjaal maar uit de kast want Urk op het IJS* komt eraan. Van maandag 12 tot en met woensdag 28 december wordt dit sfeervolle evenement gehouden. Er kan in winters decor worden geschaatst op een kunstijsbaan in het Wilhelminapark. Rondom de schaatsbaan worden winterkraampjes geplaatst, van waaruit eten en drinken verkocht kan worden. DURF! is de stuwende kracht achter Urk op het IJS*.


Vanaf maandag 12 december is de baan geopend, op doordeweekse dagen van 16.00 tot 21.00 uur. 's Avonds is Urk op het IJS* verlicht. De weekenden van 16 en 23 december springen eruit vanwege extra winteractiviteiten, afgestemd op verschillende leeftijden.


Schaatsen met de klas

Doordeweeks kunnen schoolklassen overdag om beurten gebruikmaken van de kunstijsbaan via een inschrijfsysteem. Vraag hierover informatie aan via durf@urk.nl. 

's Avonds is de baan open voor gezinnen. Schaatsen kunnen bij de baan gehuurd worden.


Zelf zingen en musiceren

Urker muzikanten, koren en bandjes kunnen op het open podium musiceren en bijvoorbeeld kerstliederen zingen. Het open podium is op de vrijdagen van 16 en 23 december open van 16.00 tot 0.00 uur. Aan de optredens kunnen acties voor het goede doel gekoppeld worden. Om beurten kan opgetreden worden. Aanmelden kan via een inschrijfsysteem. Vraag alle informatie aan via durf@urk.nl.


Geluid, orde en veiligheid

De gemeente heeft regels opgesteld over het maximale geluidsniveau, het voorkomen van openbare ordeproblemen en het waarborgen van de veiligheid. ,,We gaan er in samenwerking met Caritas alles aan doen om het evenement goed en plezierig te laten verlopen. Op de zondagen zijn er geen activiteiten en wordt de baan afgedekt.''
Urk op het IJS* wordt in het weekend van 9 december opgebouwd en op 29 december afgebouwd. ,,In het kader van de duurzaamheid is bewust gekozen voor een kunstijsbaan, met het oog op de hoge energieprijzen en waterverbruik.'' Wie een kraam wil gebruiken om eten of drinken te verkopen bij Urk op het IJS* kan ook terecht bij de organisatie. ,,Of heeft u overige vragen? Stuur dan een e-mail naar durf@urk.nl en ontvang alle informatie!''