n Geen gelijkmaker voor Urk. Lucas Schraal ziet zijn inzet via de lat over het doel verdwijnen.

SteDoCo bezorgt Urk tiende nederlaag

Steenkoude middag zonder enige ambiance in Zuid-Hollands dorpje Hoornaar

Urk heeft de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft in de Derde Divisie met 3-1 verloren van SteDoCo, de tiende nederlaag van dit seizoen. Het wedstrijdverloop in Hoornaar was bijna een kopie van eerdere wedstrijden die geen punten opleverden.

Het was zaterdagmiddag steenkoud in het Zuid-Hollandse dorpje en de ambiance was met amper 150 koukleumende toeschouwers de Derde Divisie onwaardig. Niet vreemd als je bedenkt dat Hoornaar nog geen 2.000 inwoners telt en het eerste elftal één groot vreemdelingenlegioen is.

Snelle achterstand

De eerste kans van de wedstrijd was voor Urk, Klaas Romkes zag zijn lob net naast het doel verdwijnen, het eerste doelpunt was vervolgens voor de thuisclub. Eén moment van verminderde concentratie en niet scherp genoeg dekken was voldoende om opnieuw een snelle achterstand op te lopen. Joran Schröder profiteerde en schoot de bal hard achter Richard Strijker. Het duurde daarna een tijdje voordat Urk zich van deze tegenslag wist te herstellen.

Beide ploegen deden in het vervolg van de eerste helft weinig voor elkaar onder. Er waren wat kansen over en weer en het had er alle schijn van dat de rust zou aanbreken met een 1-0 tussenstand. Met nog een paar minuten te spelen voordat de kleedkamers opgezocht konden worden, kwam SteDoCo uit het niets op een 2-0 voorsprong. Een corner van de thuisploeg werd bij de tweede paal door Joran Schröder heel gelukkig met de hak geraakt, waarna de bal over alles en iedereen heen bij de eerste paal binnenviel. Een 'lucky', maar ook die tellen.

Na rust zat er voor Urk niets anders op dan nog meer de aanval te zoeken. Dat had al na vijf minuten succes, toen Lucas Nagel een vrije trap van Jan Ras hard en buiten bereik van doelman De Fockert in de verre hoek kopte. Amper drie minuten later leek Lucas Schraal de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar helaas vloog zijn inzet via de lat over het doel van SteDoCo. Het elftal van trainer Rick Adjei wist even niet hoe ze de Urker aanvalsdrift af moesten stoppen. Na een kwartier spelen had de thuisclub echter het geluk aan hun zijde toen Riekelt Nentjes in de muur een vrije trap van twintig meter wilde weg koppen, maar daardoor de bal dusdanig van richting veranderde dat deze buiten bereik van Richard Strijker in het doel belandde. Urk keek weer tegen een achterstand van twee doelpunten aan.

Strijdlust

Het elftal van interim Albert-Mark Nagel toonde strijdlust en ging weer op zoek naar de aansluitingstreffer. Kansen kwamen er, maar doelman De Fockert groeide uit tot een grote sta-in-de-weg voor de aanvallers van Urk. Naarmate de wedstrijd richting het einde liep, moesten er steeds meer risico's genomen worden door de Urkers, die daarmee kwetsbaar werden voor de tegenstoten van de thuisclub. De aanvallers van SteDoCo gingen echter slordig om met de mogelijkheden, zodat de Urkers bleven geloven in een beter resultaat. Na balverlies van de gastheren kreeg Urk in de persoon van Hessel Snoek de mogelijkheid op te stomen richting het vijandige doel, maar de aanvaller werd meedogenloos onderuit gehaald door verdediger Van Weert, die daarvoor van scheidsrechter Ter Brake de rode kaart kreeg getoond. De numerieke meerderheid duurde echter veel te kort voor Urk om nog voor enig gevaar te kunnen zorgen.

Scheidsrechter: F.E. ter Brake

Toeschouwers: 150

Gele kaart: Yannick Cortie (SteDoCo)

Rode kaart: Ingo van Weert (SteDoCo)

Scoreverloop: 6. Joran Schröder 1-0, 36. Joran Schröder 2-0, 50. Lucas Nagel 2-1, 60. Riekelt Nentjes (e.d.) 3-1

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Lucas Nagel (68. Pieter Brands), Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, Jan Ras, Riekelt Nentjes (68. Hessel Snoek), Lucas Schraal, Klaas Romkes, Lucas Tol (80. Jelle de Boer)

Excelsior'31         17        3        6        8        15        21-32

n De kans op een snelle voorsprong voor Urk, maar het lobje van Klaas Romkes zal geen doel treffen.