Afbeelding

Wesselink nieuwe trainer SV Urk

Het bestuur van SV Urk heeft zaterdag na afloop van de verloren competitiewedstrijd tegen SteDoCo bekendgemaakt, dat Peter Wesselink met ingang van het seizoen 2023-2024 de nieuwe hoofdtrainer van SV Urk wordt.


De 54-jarige inwoner van Apeldoorn was recent werkzaam bij DVS'33, Daarvoor was hij hoofdtrainer bij Excelsior '31, SVZW, Spakenburg, DTS Ede, Silvolde en CSV Apeldoorn. Wesselink tekent een contract voor twee jaar.
Met het aangaan van deze samenwerking denkt SV Urk een trainer in huis te hebben gehaald met ervaring, gedrevenheid en specifieke kwaliteiten als trainer-coach. Zijn voetbalvisie, communicatiestijl en werkwijze op het gebied van team en individuele ontwikkeling zijn ingrediƫnten waarmee SV Urk verwacht haar verdere ambities waar te maken.
Sportieve hoogtepunten in de trainersloopbaan van Wesselink waren er onder meer met Excelsior'31, waarmee hij na een kampioenschap promoveerde naar de Derde Divisie. In 2011 ontving hij de Rinus Michiels Award als beste amateurtrainer van Nederland.
Peter Wesselink volgt Gert Jan Karsten op, die na drie seizoenen als trainer bij Urk werkzaam te zijn geweest naar IJsselmeervogels vertrekt.