Te slap SV Urk Vrouwen onderuit in kraker

In de 85e minuut de gelijkmaker scoren en toch met 2-1 verliezen. Dat was het verhaal van SV Urk Vrouwen, dat een cruciaal duel speelde tegen titelkandidaat Vitesse’63. Urk heeft met twee wedstrijden meer nu evenveel punten als de ploeg uit Koekange.

Urk begon slordig aan de wedstrijd. Veel duels werden te makkelijk verloren, maar er werd ook weinig weggegeven. Toch kwam Vitesse '63 uit een snelle counter op voorsprong. Trainer Jan Jelies koos voor de tweede helft voor een 4-3-3 systeem met meer druk naar voren. Dat pakte goed uit, want Urk was veel dreigender, het schortte echter aan precisie. Het ontbrak

vooral aan een goede eindpass. Urk probeerde zich met werklust en passie naar een doelpunt te knokken en kwam via een ouderwetse punter van Tirsa Bolks-Koffeman verdiend op gelijke hoogte. Vitesse'63 koos vanaf de aftrap echter voor de lange bal, die verwerkt werd tot corner. Vandaaruit scoorde de ploeg uit Koekange de winnende treffer. Urk bleef ontgoocheld achter.

,,Er is voor ons nog veel werk aan de winkel, maar de spelers hebben laten zien dat ze mee kunnen komen met de top van de derde klasse en dat is zeer knap. We hebben een jonge ploeg en worden alleen maar beter door dit soort wedstrijden'', aldus Jan Jelies.