Afbeelding

Prachtige eerste

Viscollageen.nl Cross

Voor de eerste keer werd zaterdag een cross georganiseerd over de 'Ouwe Stroentbult'.

Loopgroep Urk had een parcours uitgezet in de vorm van een acht, met de start naast het Piratenschip aan De Noord. Op de route kwamen de lopers twee keer een pittige klim tegen. De meeste lopers liepen het rondje vier keer.

Bij de mannen ontstond er gelijk een kopgroep, waarbij Fokke Snoek aan kop sleurde met in zijn kielzog Freek Koffeman, Geert de Wit en Klaas Kisteman uit Nieuwleusen. Die laatste plaatste in de derde ronde een beslissende versnelling en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Zijn eindtijd was 18.00 over vijf kilometer. Freek, Geert en Fokke kwamen in deze volgorde na hem over de finish in een tijd onder de 19 minuten.

Bij de dames ging de winst naar Jantina Loosman in 21.17 en waren Tinie de Vries (21.41) en Alie Snoek (22.26) de nummers twee en drie.

Na afloop kregen de lopers heerlijke snert en kon er worden teruggekeken op een mooie eerste editie van deze cross op deze bijzondere locatie. De totale uitslag staat op de website van Loopgroep Urk.

De volgende loopcross staat gepland op zaterdag 4 februari.