Twenty Six toont veerkracht tegen titelkandidaat

Er werd nog lang nagepraat over de vijfde wedstrijd van de darters van Twenty Six in de Hoofdklasse van de Superleague. Tegenstander Team Winsum Sneek is op papier een titelkandidaat. Het team van captain Dirk Schenk beschikte over veel veerkracht, waardoor het een geweldige wedstrijd werd.


De Urker darters begonnen fel aan de Round Robin-ronde. Een 4-2 voorsprong bleek echter niet voldoende voor het eerste punt. Team Winsum Sneek schakelde een tandje bij en wist deze ronde met 4-9 te winnen en zo een 0-1 voorsprong te nemen.

Geert Nentjes startte in de singleronde voor Urk tegen Mats Gies. De beste speler van Winsum was niet van plan om de winst aan Nentjes te laten en verdubbelde met een 2-4 overwinning de voorsprong voor de bezoekers. Hoogtepunt van de middag zou de wedstrijd van Maarten Dirk Woord tegen de gerenommeerde Rick Hofstra worden. Hofstra kent een succesvol dartverleden en beschikt over een berg ervaring, terwijl Woord bekendstaat als een reuzendoder die voor niemand bang is. Die eigenschap zou hem goed van pas komen. Het leek een eenrichtingspartij te worden. Hofstra kwam op een 0-3 voorsprong, maar zag een onbevangen spelende Woord terugkomen tot 3-3. De laatste leg moest de beslissing brengen. Maarten Dirk mocht beginnen, vergat 96 uit te gooien, maar de beurt daarna waren de resterende 18 punten geen probleem voor de Urker, die daarmee voor een 1-2 tussenstand zorgde. Henk Snijder mocht vervolgens aantreden tegen Jurjen van der Velde, maar zag zijn partij met 1-4 verloren gaan. Pieter Baarssen zorgde in zijn partij tegen Jan Dekker dat Twenty Six in de wedstrijd bleef door met 4-0 te winnen.

Nentjes en Brouwer, die in de ploeg komt voor Henk Snijder, behalen in de eerste koppelpartij een overwinning, waardoor Urk weer op gelijke hoogte komt. Baarssen en Woord verliezen de tweede koppelpartij, waarna Brouwer en Nentjes de stand weer gelijk weten te trekken: 4-4. Woord en invaller Danny Mazereeuw verliezen de laatste partij, zodat Winsum Sneek op een 4-5 voorsprong komt. De afsluitende partij is er één voor in de boeken. Kopman Hofstra begint sterk voor Sneek en mist weinig in de openingsfase. Geert Nentjes wordt gelukkig op tijd wakker en sleept de partij binnen en zorgt voor een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel.