Driebandenteam winterkampioen


Het Keurslager Brouwer driebandenteam groot heeft zich, door een eenvoudige 8-0 zege in Heemstede op café Tapuit, gekroond tot winterkampioen.

Peter Gnodde is nog niet in goeden doen, maar weet zijn partijen wel te winnen. Na 57 beurten werd met 30-18 de overwinning binnengehaald. Jan F. Kramer speelde een gedegen partij en wist met 30-14 na 45 beurten de volgende winstpartij te noteren. Harm van Otterloo begon sterk en nam gelijk een voorsprong die hij niet meer weggaf: 25-15. Een geconcentreerd spelende Bertus ten Napel gaf weinig weg en zorgde met 25-12 voor de 8-0 zege. Door deze overwinning is het team, dat als promovendus aan de competitie begon, winterkampioen.

Het Topfish driebandenteam speelt dit seizoen nog niet volgens de mogelijkheden. In Zwolle werd met 33-27 verloren van ZBC. Maarten Nentjes weet zich enigszins aan de malaise te onttrekken en zijn partijen te winnen. In 49 beurten versloeg hij zijn tegenstander met 22-14. Teun Bakker speelt zeer wisselvallig. Hij kwam nog dicht bij de overwinning, door in de laatste beurten twee series van vier caramboles te maken. De winst ging desondanks in 29 beurten naar zijn tegenstander. Ook Willem Bakker kon zijn partij niet in winst omzetten. Ondanks zijn goede spel ging de winst naar ZBC.

Het Schol Assurantiën driebandenteam behaalde in eigen huis een overwinning op KBC uit Kampen. Harm van Otterloo speelde niet sterk, maar wist zijn verdediging goed dicht te houden, zodat zijn tegenstander na 56 beurten capituleerde: 31-16. Teun Bakker speelde een sterke wedstrijd. Hij gunde zijn tegenstander maar vijf caramboles. Na 29 beurten stond een eindstand 23-5 op het scorebord. Kees van Otterloo begon heel sterk aan zijn partij, maar zag zijn tegenstander uiteindelijk toch langszij komen en er met de overwinning vandoor gaan.

Het Keurslager Brouwer driebandenteam wist in Steenwijk een nipte overwinning te behalen van 31-28. Reijer ten Napel speelde solide, maar kon zijn tegenstander pas drie beurten voor het einde van zich afschudden. Klaas van Kuijk ging moeizaam van start, maar kwam halverwege de partij op stoom en pakte na 46 beurten de winst. Albert Ras speelde een gelijk opgaande wedstrijd, maar zag op het laatst zijn tegenstander er met de winst vandoor gaan.

Het Brouwersmannenmode driebandenteam moest een gevoelige nederlaag slikken. In Genemuiden werd er met 32-27 verloren van HZW.