Beschamend verlies voor Schol/Orca's

De dames van Schol/Orca's hebben zaterdagavond een beschamend verlies geleden tegen laagvlieger High Five. In Tilburg werd met vier punten verschil het onderspit gedolven.

Met nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop, tegen de onderste drie ploegen van de Eerste Divisie, hadden de dames van Schol/Orca's de uitgelezen mogelijkheid om met drie overwinningen de positie bij de bovenste vier van de ranglijst te verstevigen en met een goed gevoel 2023 in te gaan. Tegenstander High Five uit Tilburg zou zaterdag het eerste slachtoffer moeten zijn van de dadendrang van de Urkers. Hoe anders verliep het.

Geen moment zaten de Urker dames in de wedstrijd. Via 10-4 na het eerste kwart werd een ruststand bereikt van 23-20. In het derde kwart leek het toch nog goed te komen met Schol/Orca's. De achterstand werd omgezet in een 36-42 voorsprong voor aanvang van het laatste kwart. Daarin ging echter weer van alles mis en wist Orca's slechts zes punten te scoren tegen zestien punten van de thuisploeg. Met het schaamrood op de kaken moesten de Urkers genoegen nemen met een 52-48 nederlaag.

Coach Janita de Boer was duidelijk in haar commentaar: ,,Het is in één woord beschamend dat we van deze ploeg hebben verloren. Er kunnen allerlei smoesjes worden bedacht, maar die gelden niet. We hebben veel te weinig intensiteit in deze wedstrijd gelegd om aanspraak te kunnen maken op de winst. Met deze instelling hebben we niets te zoeken in de Final Four."