Heren Seacon/Orca's afgebluft door D.E.D.

De Urker basketballers van Seacon/Orca's hebben zich zaterdag in Amsterdam opnieuw af laten bluffen. Door een heel slecht begin kon er geen moment aanspraak op de overwinning worden gemaakt tegen D.E.D.

Rick van Eerde kon na een aantal weken van blessureleed zijn opwachting weer maken in het team van coach Jurie Bakker. Die kon echter nog geen beroep doen op Niels ten Napel en Kevin de Boer die beiden nog niet hersteld zijn van hun blessure.

Afgebluft

Niet voor de eerste keer werd Orca's afgebluft door een Amsterdamse ploeg in de eerste minuten van de wedstrijd. Orca's kreeg er geen bal in en zag D.E.D. aanval na aanval verzilveren. Het eerste kwart werd afgesloten met een 15-4 tussenstand op het scorebord. Tijdens het tweede kwart was er iets van herstel te zien bij het Urker team. De verdediging stond beter en richting het rustsignaal werden een aantal belangrijke scores gemaakt. Toch was de achterstand bij rust nog te overzien: 35-26.

Met een achterstand van negen punten leek er nog van alles mogelijk voor het team van coach Jurie Bakker in de tweede helft. Leek, want de thuisploeg maakte in de het derde kwart gehakt van de Urker aspiraties. Een 24-9 tussensprint zorgde voor een 59-35 tussenstand na het derde kwart.

Energie

Ondanks de fikse achterstand bleef Orca's gedurende het vierde kwart veel energie in de wedstrijd stoppen. Er werd ontzettend hard met en voor elkaar gewerkt, maar het lukte niet om de aansluiting met de Amsterdammers te bewerkstelligen. Vooral fysiek lieten de Urkers zich overbluffen. Met lede ogen moest worden aangezien hoe de tijd wegtikte in het voordeel van de thuisploeg. Met 73-49 ging de winst verdiend naar D.E.D.

Seacon/Orca's vindt zichzelf nu op de ranglijst van de eerste klasse terug op de achtste plaats.