n Albert Snoek (l) en Piet van den Berg raakten tijdens een kickbokstraining in coronatijd aan de praat.
n Albert Snoek (l) en Piet van den Berg raakten tijdens een kickbokstraining in coronatijd aan de praat. Foto:

Twee grote eindejaarsfeesten op SVU-terrein

Albert Snoek en Piet van den Berg hebben er zin in: met de nieuwe stichting Festum Events organiseren ze in de laatste week van dit jaar twee grote feesten in een tent op het parkeerterrein van Sportpark De Vormt.


In het bestuur van de stichting worden ze ondersteund door Anneke Post, maar het idee voor Festum ontstond tijdens gesprekken die de twee voerden tijdens de coronaperiode. Albert: ,,Piet gaf mij kickboksles en daar raakten we aan de praat." Piet: ,,Er wordt van alles georganiseerd op Urk, maar we missen iets voor de jeugd die graag uitgaat. Zo kwamen we op dit idee." Albert: ,,Dit worden onze eerste feesten, maar we zijn zeker van plan om er later meer te organiseren, voor uiteenlopende doelgroepen."

Festum organiseert twee feesten. Voor donderdag 29 december staat een 21-plus-feest op het programma, met twee Urker bands en een gerenommeerde coverband die muziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig speelt. De dag erna, op vrijdag 30 december, wordt een spetterend oudjaarsfeest gehouden, met medewerking van diverse plaatselijke en landelijke dj's.

,,We willen het echt goed doen", zegt Albert. ,,Daarom hebben we het professioneel aangepakt met de hulp van Slump en met stevige beveiliging. Voor alle bezoekers is gebruik van de garderobe verplicht want we willen voorkomen dat er rottigheid wordt uitgehaald."

De kaartverkoop is online inmiddels van start gegaan. Via www.festumevents.nl kunnen kaarten gekocht worden. Vooral voor de vrijdag is het aan te raden om vooraf al te bestellen, want vanwege de veiligheid geldt een maximaal aantal bezoekers.

n Albert Snoek (l) en Piet van den Berg raakten tijdens een kickbokstraining in coronatijd aan de praat.