Belangrijk duel Urk tegen Sparta Nijkerk

Nog één wedstrijd rest de selectie van SV Urk, voordat er kan worden genoten van een welverdiende winterstop. Sparta Nijkerk zal zaterdag als gastheer fungeren voor de Urkers.


Het elftal van trainer Eric Speelziek werd voorafgaand aan dit seizoen genoemd als kampioenskandidaat in de Derde Divisie, maar tot nu toe gaat het uiterst moeizaam met de Nijkerkers. Met 18 behaalde punten staat Sparta Nijkerk op de zestiende plek van de ranglijst met een punt minder dan Urk. Ondanks de tegenvallende prestaties is het contract met trainer Speelziek toch met een jaar verlengd. Een mooie blijk van waardering en het hanteren van een langetermijnvisie in Nijkerk.


Overwinning

Urk zal de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar graag met een overwinning afsluiten om zo met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Dat geldt uiteraard ook voor de spelers van Sparta Nijkerk, die bij winst over Urk heen wippen op de ranglijst. De belangen zijn derhalve groot aanstaande zaterdag.


De ploeg van interim Albert-Mark Nagel kan vertrouwen putten uit de 5-1 overwinning tijdens de seizoensouverture op eigen veld tegen Sparta Nijkerk. 


De verwachting is dat er in de opstelling van Urk geen veranderingen zullen zijn ten opzichte van de wedstrijd tegen SteDoCo. Tijdens de dinsdagtraining waren er wel een aantal afwezigen die kampten met wat kleine pijntjes, maar er waren geen zorgen over de inzetbaarheid zaterdag.


Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis

Ass.scheidsrechters: 

J.M. de Smalen en M. Yanat

Aanvang: 15.00 uur

Locatie: Sportpark De Ebbenhorst, Nachtegaalsteeg 1, Nijkerk 


Programma Derde divisie

zaterdag 10 december


14.30 uur:

Excelsior'31 - Barendrecht

VVOG - Volendam

SteDoCo - DVS'33

Ter Leede - GVVV

DOVO - ACV

Hoek - Rijnvogels

15.00 uur:

Sparta Nijkerk - Urk

ASWH - Harkemase Boys

Sportlust'46 - Staphorst