Zure nederlaag voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof

Voor de Urker zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof stond afgelopen vrijdag de uitwedstrijd in Groningen tegen PKC'83 op het programma. Coach Herman Spel kon niet beschikken over de geblesseerde Luciano Meijers in dit treffen met de sterke nummer drie van de eerste divisie C.

Tijdens de eerste helft bleek dat de Urkers het uitgedokterde strijdplan voor deze wedstrijd heel goed uitvoerden. Er werd zeer scherp en kort op de man verdedigd, zodat de gastheren nauwelijks tot kansen wisten te komen. Zelf creëerden de Urkers ook weinig tot geen mogelijkheden, met een logische 0-0 ruststand als gevolg.

Tijdens de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De spelers van PKC'83 raakten zelfs ietwat gefrustreerd, omdat ze maar niet tot kansen en doelpunten wisten te komen. Halverwege de tweede helft wisten de Urkers zelfs op voorsprong te komen. Een razendsnel uitgevoerde counter via Klaas-Jelle Romkes en Johan Loosman werd door laatstgenoemde keihard afgerond. Lang konden de mannen van ZVV Urk niet genieten van deze voorsprong, want amper een minuut later lag de gelijkmaker in het Urker doel. Een heel vreemd doelpunt, die via allerlei benen en lichaamsdelen uiteindelijk achter keeper Marinus Bakker terechtkwam.

Zuur

Lang leken de mannen van Herman Spel met een punt naar de Bult terug te keren. Zoals echter al zo vaak dit seizoen kregen de Urkers in de slotfase een tegendoelpunt te verwerken. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal wisten de Groningers uit een intrap op een 2-1 voorsprong te komen. ZVV Urk probeerde daarna met een spelende keeper alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar kreeg het deksel op de neus, toen na balverlies de gastheren weinig moeite hadden om de 3-1 op het scorebord te schieten. Een hele zure nederlaag voor de Urker zaalvoetballers, die de punten zo hard nodig hebben. Een gelijkspel in een uitwedstrijd bij een sterke tegenstander zoals PKC’83 was in deze fase van het seizoen zeker een opsteker geweest.

Deze week is de Urker selectie vrij. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen SC Olympic/JobZo op het programma.