Schol/Orca's Dames gaan voor revanche

Revanche nemen voor de nederlaag van vorige week tegen High Five, dat is waar de dames van Schol/Orca's voor gaan, als ze zaterdag thuis spelen tegen BV Amsterdam.


De onverwachte nederlaag in Tilburg tegen High Five is bikkelhard aangekomen bij de Urkers. Coach Janita de Boer sprak zelfs van een beschamende nederlaag. 


Revanche

De enige manier om de wedstrijd van vorige week te doen vergeten, is om je als team tijdens de eerstvolgende wedstrijd te revancheren. Van die revanchegevoelens moet tegenstander BV Amsterdam zaterdagavond het slachtoffer worden.


Laagvlieger

De ploeg uit Amsterdam staat op de een na laatste plek op de ranglijst van de Eerste Divisie. Twee schamele punten wist de ploeg in acht wedstrijden te verzamelen. De enige winstpartij werd behaald in de uitwedstrijd op nota bene DAS uit Delft (47-59), de laagvlieger waar Orca's een aantal weken geleden ook tegen een volkomen onnodige nederlaag van 73-69 aan liep.


Schol/Orca's kan voorlopig niet meer beschikken over Diddie Kramer, die vanwege zwangerschap haar basketbalschoenen een tijdje aan de wilgen hangt. Daar staat tegenover dat Alice Scheffer na een aantal maanden van afwezigheid weer beschikbaar is voor het Urker team.


De wedstrijd in sporthal De Vlechttuinen begint zaterdag om 20.15 uur en staat onder leiding van de heren Van Schalkwijk en Van Dooren.