n Van links naar rechts: Jayden Bakker, Margriet Baarssen, Adriaan Trouwborst, Joas Klompenmaker, Marc Kip (JDH-security), wethouder Nathanaël Middelkoop, Dennis Rikkert en Tiemen Weistra.
n Van links naar rechts: Jayden Bakker, Margriet Baarssen, Adriaan Trouwborst, Joas Klompenmaker, Marc Kip (JDH-security), wethouder Nathanaël Middelkoop, Dennis Rikkert en Tiemen Weistra. Foto:

Vier studenten ondertekenen praktijkovereenkomst

Op het schip 'Poseidon' in de haven vond dinsdagmiddag een mooie bijeenkomst plaats. Margriet Baarssen, Jayden Bakker, Joas Klompenmaker en Adriaan Trouwborst, vier studenten van de opleiding Beveiliging van het Hoornbeeck College in Kampen, waren daar samen met hun praktijkbegeleider Meindert de Boer aanwezig. Ze ondertekenden daar hun praktijkovereenkomst met Marc Kip van het beveiligingsbedrijf JDH Security.


Dit gebeurde onder toeziend oog van onderwijswethouder Nathanaël Middelkoop. ,,Het schip, waar Oekraïense vluchtelingen verblijven, is een unieke locatie voor de leerlingen om hun stageperiode te verrichten. Samen met de ervaren beveiligers van JDH Security kunnen ze hier in de praktijk ervaring opdoen met de diverse taken van een beveiliger, bijvoorbeeld bezoekersregistratie, brand- en sluitrondes en incidentafhandeling. Het bedrijf JDH Security heeft alle benodigde certificaten om als praktijkleerbedrijf te mogen optreden." Marc Kip: ,,We vinden het belangrijk om onze collega's van de toekomst goed op te leiden en daar willen we graag extra moeite voor doen. De samenwerking met het Hoornbeeck College is goed en ook prachtig dat wethouder Middelkoop aanwezig was, dat geeft aan dat er waardering is voor het extra werk dat er ook mee gemoeid is." Volgens wethouder Middelkoop is het belangrijk dat leerlingen de kans krijgen om in de praktijk werkervaring op te doen. ,,De gemeente juicht het toe dat bedrijven waarmee samengewerkt wordt door de gemeente iets terugdoen in de samenleving, het zogenaamde 'social return', en daar is het fungeren als stagebedrijf zeker een onderdeel van. Als wethouder Onderwijs juich ik dat ook zeker toe. Om vakkrachten van de toekomst te begeleiden en op te leiden, kan het beroepsonderwijs niet zonder het bedrijfsleven, vandaar dat ik graag bij dit moment aanwezig ben. Ik wens de studenten veel succes!" Ook de studenten zijn enthousiast over hun stageplaats en zien ernaar uit om in januari te beginnen. Praktijkbegeleider Meindert de Boer is heel tevreden over de samenwerking met JDH Security. ,,Het is niet altijd makkelijk om de juiste stagebedrijven te vinden in de beveiligingsbranche, vanaf het eerste gesprek is het contact met JDH Security echter uitstekend. Alle benodigde certificaten zijn behaald om praktijkopleidingsbedrijf te kunnen zijn. Wij als Hoornbeeck College zijn blij en dankbaar voor deze samenwerking en hopen dat deze nog lang mag duren."