n Harry en Harmpje Kuyper-van Urk ontvangen de felicitaties en een bos bloemen van de wethouder.
n Harry en Harmpje Kuyper-van Urk ontvangen de felicitaties en een bos bloemen van de wethouder. Foto: Het Urkerland

Harry en Harmpje 65 jaar getrouwd

Het echtpaar Harry (88) en Harmpje (86) Kuyper-van Urk mocht dinsdag het heuglijke feit vieren dat ze 65 jaar getrouwd waren. Wethouder Willem Foppen kwam namens de gemeente langs in hun appartement in 't Eiland aan de Nieuw Guineastraat om de felicitaties over te brengen.


Harry, zoon van een Zaanse vader en een Urker moeder, ontmoette Harmpje op zijn 19e. Niet veel later verloor hij door een ongeluk zijn rechterbeen. Het maakte voor hun liefde voor elkaar niets uit en ze gaven elkaar het ja-woord op 6 december 1957. ,,Het voelt echt nog als de dag van gisteren, de tijd is voorbijgevlogen", aldus de goedlachse Harry en Harmpje. ,,Zowel lichamelijk als geestelijk mag het met ons nog erg goed gaan, al is Harmpje wel doof aan één oor. Tot vorig jaar zomer gingen we nog samen met de boot varen, maar die hebben we inmiddels verkocht."


Gezegend

De twee hebben jarenlang een eigen zaak gehad in radio, televisie en elektronica. Nadat deze in 1975 was verkocht, begon Harmpje met een stoffenwinkel en later een hobbywinkel. Veertien jaar geleden zette het echtpaar een punt achter hun werkzame leven, maar ze hoeven zich desondanks niet te vervelen. Harmpje vermaakt zich met het maken van poppetjes. ,,Ik heb er ondertussen al zo'n vijftig gemaakt en ben eigenlijk altijd bezig met haken en breien", lacht ze. ,,We zijn gezegend met drie kinderen, acht kleinkinderen en inmiddels ook al enkele achterkleinkinderen, die allemaal goed met elkaar op kunnen schieten", vertelt Harry. ,,Hier in ons appartement hebben we het prima naar ons zin. Natuurlijk hebben mijn vrouw en ik wel eens een verschil van mening, maar ruzie hebben we nooit gehad. Ik ben heel zuinig op haar."