Kerstconcert in Bethelkerk


Een groot samengesteld koor, bestaande uit het Christelijk Mannenkoor 'Op Urk', het Christelijk Gemengd Koor Gloria Patri uit Zwolle en het Wijhes Mannenkoor, geeft vrijdag onder leiding van Tromp van Goor om 20.00 uur een kerstconcert in de Bethelkerk. Muzikale medewerking wordt verleend door Jorrit Woudt (orgel), Harrie Stijf (piano) en Maurice van Dijk (trompet) en ds. Oberink is de spreker. Er is een collecte voor het orgel in De Poort en overige onkosten.


Overleden
kind herdenken

Op Wereldlichtjesdag, de tweede zondag van december, steken mensen een kaars aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Leonie Troost, een van de organisatoren van de Wereldlichtjesdag in de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord, vertelt: ,,Het is een moment van gedenken, vol aandacht en symboliek, onder meer door het aansteken van kaarsjes, muziek en een gedicht. Het is mogelijk om namen van de kinderen op te schrijven, deze worden dan voorgelezen. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur. De Wereldlichtjesdag in Emmeloord wordt ook bezocht door mensen uit Urk, vandaar dat we het graag onder de aandacht brengen.'' De ontvangst is zondag vanaf 18.30 uur, aanvang 18.45 uur. De toegang is gratis.


Deel een kerstgroet
in de mooiste
krant van het jaar!

Achter de schermen wordt alweer hard gewerkt aan de mooiste krant van het jaar: de Kerst- en Nieuwjaarsbijlage van 2022. Ook middels een advertentie een groet overbrengen? Reserveer een plekje! De deadline voor het aanleveren van advertenties ligt op 12 december. Meer informatie: advertenties@urkerland.nl of 0527-689191.

Burgerlijke stand

GEBOREN: 

Eede Mariadochter van Tiemen Romkes en Janny Kramer, Schokker 14, 3 december 2022. 

Grietje Joëlle, dochter van Jan Romkes en Janneke Hakvoort, Kooltuinen 11, 3 december 2022. 

Albert Dirk, zoon van Jan Post en Griedith Bakker, Haagwinde 32, 5 december 2022. 

Cornelis Samuel, zoon van Lukas Visser en Cobie Bakker, Máximastraat 25, 6 december 2022.

OVERLEDEN

Henny Nentjes-Hoefnagel, 93 jaar, 3 december 2022. Weduwe van Louw Nentjes. Correspondentieadres: Middelbuurt 6, 8321 ZD Urk.