n Een trotse Alisha Korf op de eerste plaats van het podium bij de Twente Cup 2022.
n Een trotse Alisha Korf op de eerste plaats van het podium bij de Twente Cup 2022.

Alisha Korf winnaar van Twente Cup 2022

De veertienjarige Alisha Korf van stal Horseteam heeft een spannende week achter de rug, die ze wist af te sluiten als winnaar van de Twente Cup 2022.


Op woensdagavond mocht Alisha de finale van de Europarcs-talentencompetitie rijden op het internationale concoursterrein van Jumping Achterhoek te Vragender. Deze wist ze af te sluiten met een prachtige vierde plek.


Twente Cup

Zaterdag mochten Alisha en haar zusje Denise de finalewedstrijd springen tijdens de Twente Cup in Saasfeld. Via drie springconcoursen in Lonneker, Rijssen en Ambt-Delden hadden Alisha en haar pony Salto Patento zich voor deze finale weten te kwalificeren.

Er stond een sterke groep van tien deelnemers aan de start en er was een zeer zwaar parcours opgesteld. Ondanks de druk bleef Alisha heel rustig en bleef ze met Salto Patento zowel in de eerste als de tweede manche foutloos. Slechts één andere combinatie wist ook foutloos te blijven, zodat er een barrage aan te pas moest komen om de winnaar te bepalen.

Alisha moest als eerste van start in de barrage en had de taak om een zeer snelle tijd neer te zetten. De eindtijd van 37.58 bleek te snel voor haar concurrent (37.95) die ook vier strafpunten opliep. Alisha en Salto Patento werden zodoende de verdiende winnaars van de Twente Cup 2022.


Talentvol

Denise, de twee jaar jongere zus van Alisha, mocht met haar talentvolle jonge pony Lanour eveneens de finale springen. Zij zijn nog maar net een combinatie, maar toch reden ze twee goede manches. Helaas behaalden ze een aantal strafpunten en mochten ze geen barrage rijden. Desalniettemin een hele goede prestatie van de veruit jongste deelnemer aan deze finale.