Afbeelding

'Uitdaging om met eigen jongens te werken'

Hij heeft nog steeds veel moeite om zijn vertrek bij DVS'33 een plekje te geven, maar kijkt daarnaast al uit naar het begin van de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 bij SV Urk.


Peter Wesselink (54) is heel eerlijk over zijn vroegtijdige afscheid van DVS'33. ,,Er staat in Ermelo echt een elftal dat mee kan doen om het kampioenschap. Ze staan nu op de zevende plek van de ranglijst, maar het verschil met de kop is maar zes punten. Echt ontzettend jammer dat ik mijn werk daar niet heb kunnen afmaken. Ik heb nog steeds veel moeite om het allemaal een plekje te geven."


Kennis vergroten

De inwoner van Apeldoorn wil de periode tot de start bij SV Urk gebruiken om bij andere trainers en clubs in de keuken te kijken om zo zijn kennis van het trainersvak te vergroten. ,,Het is goed om je inzichten als trainer te verbreden en daar heb ik het komende half jaar de tijd voor om dat ook daadwerkelijk te doen. Daarnaast zal ik natuurlijk ook zoveel mogelijk wedstrijden van Urk gaan bekijken, maar ook van O23 en O19, zodat ik straks een goed beeld heb van de mogelijkheden binnen de selectie", aldus Wesselink.

Wesselink is momenteel werkzaam bij Werkleerbedrijf Lucrato in Apeldoorn, een bedrijf dat streeft naar het verrijken van het leven van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze aan werk te helpen. ,,Ik ben heel lang werkzaam geweest als controller, maar wilde op een gegeven moment iets heel anders gaan doen. Het is prachtig om met mensen te werken en het geeft veel voldoening als die weer met zelfvertrouwen aan het werk mogen gaan."


Uitdaging

,,Ik zie het na mijn tijd bij Excelsior'31 en DVS'33 als een uitdaging om weer met een selectie aan de gang te gaan die volledig bestaat uit eigen jongens. Ik ben geen, zoals sommigen misschien denken, verdedigend ingestelde trainer, maar juist iemand die aanvallend voetbal voorstaat, maar daarbij de verdedigende organisatie ook zeer zeker op orde wil hebben. De manier van voetballen is voor een deel afhankelijk van de individuele kwaliteiten van de spelers, maar in de twee wedstrijden die ik dit seizoen van Urk gezien heb, zijn de aanvallende kwaliteiten zeker voldoende aanwezig. Verder maken ze bij Urk ook al ruimschoots gebruik van video-analyse en zelfs van data-analyse, iets waar ik nog bijna geen ervaring mee heb", aldus Wesselink.


Vertrouwen

Peter Wesselink zal binnenkort een tweejarig contract ondertekenen bij SV Urk. ,,Je hebt vaak langere tijd nodig om een bepaald proces af te werken. Het feit dat de club mij gelijk voor twee jaar wilde vastleggen geeft mij het vertrouwen dat ik de tijd krijg om iets neer te zetten. Dat geeft een goed gevoel."