n De winnaars LT Boys. Staand v.l.n.r.: Jan Philip ten Napel, Bertus de Boer en Jan ten Napel. Zittend v.l.n.r.: Fokke Arie Loosman, Marinus ten Napel, Marinus ten Napel en Wim de Boer. (Foto: Jannie Snoek)
n De winnaars LT Boys. Staand v.l.n.r.: Jan Philip ten Napel, Bertus de Boer en Jan ten Napel. Zittend v.l.n.r.: Fokke Arie Loosman, Marinus ten Napel, Marinus ten Napel en Wim de Boer. (Foto: Jannie Snoek) Foto: Jannie Snoek

LT Boys winnen Profinis Visserijtoernooi

In een afgeladen sporthal De Schelp werd vrijdag 30 december, voor het eerst na de corona-uitbraak in 2019, weer het traditionele visserijtoernooi gehouden, dat nu overigens een meer maritiem karakter heeft gekregen. Twintig teams uit visserij, offshore, binnenvaart en aanverwante bedrijven streden om de felbegeerde titel die uiteindelijk door de LT Boys van captain Jan ten Napel werd gewonnen. 


Na een enerverende wedstrijd van vijftien minuten tussen het jonge team van de UK 68 en de zeer ervaren spelers van de LT Boys stond er nog steeds een brilstand op het scorebord, zodat er met vijf minuten moest worden verlengd. Terwijl de seconden wegtikten leken de spelers van captain Jan 'Smurf' ten Napel te wankelen onder de talloze aanvallen van de UK 68 van aanvoerder Jelle Koffeman. De LT Boys, met maar één wissel op de bank tegen vijf van de tegenstander, hadden het ongelofelijk zwaar. De laatste minuut brak aan, waarna het op penalty’s zou uitdraaien. Keeper Bertus de Boer was er al op voorbereid, maar uiteindelijk bleek zijn inzet niet meer nodig. Met nog drie seconden op de klok kwam Jan Philip ten Napel in de counter alleen voor keeper Harm de Boer. Hij wist de bal op het laatste moment naar zijn oom Marinus te tikken, die de bal in één keer in het net, achter de overigens uitstekend keepende Harm de Boer van de UK 68, wist te schieten. De ontlading bij de Smurfen was compleet!


De bekeruitreiking leverde de LT Boys de beker voor de winnaar van het Profinis Visserijtoernooi op, maar eveneens de wisselbokaal die ze in dit geval mogen houden, omdat het toernooi ook in 2016 en 2018 door de LT Boys werd gewonnen. Het team van Jaauwk Nentjes (UK 47) werd door een glansrol van keeper Jan Cornelis Nentjes derde na penalty’s en de Oromar Boys van teamleider Fokke Kramer (Z 525) mochten de beker voor sportiefste ploeg in ontvangst nemen van voorzitter Albert Zwaan.


De opbrengst van het Profinis Visserijtoernooi gaat dit jaar naar de vrijwilligers van de SOAD en naar Hobbyvoetbalvereniging Urk dat bezig is om dit jaar nog een nieuw clubgebouw te realiseren.

n De finale tussen LT Boys en UK 68 in beeld. (Foto: Jannie Snoek)