Ingezonden

Samen met mijn vrouw luisterde ik op oudjaar via de livestream naar de middagdienst van de Maranathakerk. Buiten mijn huis hoorde ik vuurwerk. Nu ja, het is oudjaar. Via mijn computer hoorde ik echter een soort echo en eerst verwonderde ik mij om deze geluiden. Waar kwamen deze vandaan? Het bleek uit Urk en rond de kerk waar de oudjaarsdienst bezig was. Duidelijk vernam ik het knallen van vuurwerk van vuurpijlen en dergelijke. 

Had ik mij dat niet verbeeld, dacht ik, buiten mijn huis was het knallen immers ook begonnen. Nee, het werd mij duidelijk dat de knalgeluiden uit de speakers van de laptop kwamen. Als mij deze knallen opvielen via de techniek, dan moet dit voor de voorganger en de hoorders echt hinderlijk zijn geweest. 

Jongeren: ik ben een oude knakker van bijna 73 jaar en ik wil jullie oproepen eerbied op te brengen voor de eredienst. Het gaat in de eerste plaats niet om de kerkbezoekers, noch om de voorganger, maar om een stukje eerbied voor het evangelie van de levende God, het evangelie van Zijn Zoon en de boodschap van redding en behoud.

Age ten Napel uit Joure