Afbeelding
Foto: Het Urkerland

Wat is er te doen deze kerstvakantieweek?

Vanuit Durf! worden deze eerste week van januari diverse activiteiten georganiseerd. Een overzicht:


Computergame maken - Woensdagmorgen is er van half elf tot twaalf uur de gratis workshop Bloxels in de bibliotheek. Leeftijd is 7 tot 12 jaar. Opgave is nodig via flevomeerbibliotheek.nl.

Voetbaltoernooi - Woensdagmiddag wordt er om twee uur een voetbaltoernooi gehouden in het Wilhelminapark en op playground De Kotter. Meedoen is gratis, maar kom wel op tijd voor het indelen van de teams.

Creatieve activiteit - Woensdagmiddag is er in Ut Kunstige Vissers Ussien van twee tot vier uur voor alle leeftijden een creatieve activiteit. Kosten twee euro. Het zijn kant-en-klare pakketjes en kan ook thuis gedaan worden.

Vuurkorf - Woensdagavond om zeven uur kun je genieten van lekkere poeiermelk en marshmallows bij de vuurkorf buiten bij De Rots.

Workshop vilten - Donderdagmorgen houdt Lydia Koffeman van tien tot twaalf uur in de bibliotheek een workshop vilten. Leeftijd is 7 tot 12 jaar en gratis opgave kan via flevomeerbibliotheek.nl.

Crossfit les - Donderdagmorgen is er bij Crossfit voor iedereen vanaf twaalf jaar van 10.15 tot 11.15 uur een gratis les. Opgeven kan via info@crossfit.nl.

Mario Kart-event - Donderdagmiddag van twaalf tot vier uur kun je meedoen aan het Mario Kart-toernooi in De Rots, opgeven is nodig (zie Urk Durft en Caritas Urk voor aanmeldlink). Deze activiteit is gratis en vanaf 8 jaar.

Leren biljarten - Donderdagmiddag is er om twee uur de gelegenheid om biljarten te leren bij Biljartvereniging Het Groene Laken, Staartweg 24A. Leeftijd vanaf tien jaar.

Vrijdag Blijdag met reptielen - Vrijdagmiddag komt Repticura van half vier tot half vijf langs in de bibliotheek met een aantal bijzondere dieren. Er wordt iets over de dieren verteld, je kunt vragen stellen en je mag zelf de dieren vasthouden. Vrije inloop, leeftijd is 3 tot 7 jaar.

Professioneel lasergamen - Kom vrijdag vanaf vijf uur professioneel lasergamen in het donker bij het speelbos. Opgeven is nodig (zie Urk Durft en Caritas Urk voor aanmeldlink). Deze activiteit is gratis. Je wordt ingedeeld per leeftijdscategorie, deze is tussen 8 en 16+.