Afbeelding
Foto:

Een gemakkelijke lunch

Na de smakelijke heerlijkheden die genuttigd worden tijdens de feestdagen, is het voor de meeste gezinnen zaak om in het nieuwe jaar het groentegehalte weer op peil te brengen. Gelukkig is de bereiding daarvan op Hollandse wijze niet al te ingewikkeld en zult u waarschijnlijk met snijbonen en aardappels, of een lekkere stamppot de spijsvertering dit jaar op gang brengen. Of voeg een meer afwisselend gerecht toe aan het menu: bijvoorbeeld deze tonijnpastasalade. Met daarbij een uiterst gemakkelijk te maken gezonde shake. 


Een salade maken is voor de een het eenvoudigst wat ooit is klaargemaakt, maar zonder creativiteit en recept is het voor een ander een hersenbreker. Vandaar dat er hier uitgebreid een lijst van ingrediënten wordt geëtaleerd, maar het staat de kok natuurlijk vrij om de smaakgevoelige friszure kappertjes achterwege te laten. 


Hieronder volgt het recept voor een grote pan vol tonijnpastasalade, waar met het hele gezin van kan worden gegeten en de volgende dag nog verschillende bakken mee te vullen zijn voor naar school of werk. 


Recept Tonijnpastasalade:

- 500 gram penne (pasta)

- flink wat mayonaise, u kunt ook uitgaan van 200 ml

- 2 à 3 zakjes jonge bladsla met rucola of een sla naar keuze

- 2 à 3 blikjes tonijn

- 2 grote paprika's

- een bak cherrytomaatjes

- kappertjes

- fijngesneden rode ui

- 3 stronkjes lente-ui 

- eventueel pijnboompitjes

- eventueel een halve citroen


Bereidingswijze:

Hoelang u met dit gerecht bezig bent ligt aan uw capaciteiten. Bent u in staat om tijdens het aan de kook brengen van de penne de groentes te snijden? Bij het koken kost het snijden van de groentes veruit het meeste werk, en dus scheelt het u tijd als u dingen tegelijkertijd kunt doen. 


1. Breng de penne aan de kook en begin vast met het snijden van de papika's in blokjes.

2. Kook de penne in 8 minuten gaar.

3. Snijd de rode ui fijn en snijd de lente-ui. Snijd de cherrytomaten in kwarten. 

4. Giet de penne af en laat zonder deksel uitstomen. De pasta wordt in dit gerecht koud genuttigd, maar het maakt niet uit of de pasta koud of warm is als u met dit recept verdergaat. 

5. Schep de penne om met de tonijn en mayonaise. 

6. Voeg nu sla, paprika's, tomaatjes, de rode ui en de lente-ui, zowel het witte als het groene deel. Laat de kappertjes uitlekken en voeg ook deze toe.

7. Schep het geheel om en knijp eventueel de helft van de citroen erover uit. Dit zorgt voor een lekkere friszure smaak. 

8. U bent klaar om uw zelfgemaakte tonijnsalade te serveren en te nuttigen. Geniet ervan!