n Hectisch moment voor het doel van WSV Apeldoorn. Foto: Het Urkerland

Dubbele oefennederlaag voor Urk

WSV Apeldoorn (2-3) en IJsselmeervogels (2-4) winnen op sportpark De Vormt

Een intensieve week, waarin vier trainingen werden afgewerkt, is zaterdag door de selectie van SV Urk afgesloten met een tweetal oefenwedstrijden op sportpark De Vormt. Alle spelers van het keurkorps van trainer Gert Jan Karsten konden zo na de winterstop weer speelminuten maken.

Maandag en dinsdag was er getraind op Urk, gevolgd door twee trainingssessies in Vierhouten, waar de selectie donderdagavond was neergestreken. Een pittige start voor Urk, maar zeker nodig met het oog op de hervatting van de competitie in de Derde Divisie en natuurlijk op de bekerwedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen Katwijk. Om alle spelers de nodige speelminuten te laten maken, was ervoor gekozen om op zaterdag twee oefenwedstrijden af te werken.

WSV Apeldoorn

De eerste wedstrijd, die werd afgewerkt tegen zondageersteklasser WSV Apeldoorn, was het team van Urk samengesteld uit een mix van eerste-elftalspelers en een aantal talenten uit het O23-elftal. Het was duidelijk merkbaar dat het geen ingespeeld elftal was. Het spel was af en toe heel slordig, vooral door het ontbreken van de onderlinge afstemming. WSV kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar zag na twintig minuten Jelle de Boer een knappe aanval van Urk doeltreffend afronden. Na rust wist de ploeg uit Apeldoorn opnieuw een voorsprong te nemen. Het laatste gedeelte van de wedstrijd kregen beide ploegen meer dan een handvol kansen om te scoren. Tien minuten voor tijd zette Geert Jonkers met een droge knal de 2-2 op het scorebord en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Vlak voor het eindsignaal wist WSV echter toch nog een keer te scoren, zodat de ploeg uit Apeldoorn een 2-3 overwinning wist te behalen.

Urk-WSV Apeldoorn         2-3 (1-1)

Scheidsrechter: J.S. Boringa

Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 3. Paul Diesel 0-1, 20. Jelle de Boer 1-1, 56. Dylan de Bruin 1-2, 80. Geert Jonkers 2-2, 88. Dylan de Bruin 2-3

Opstelling Urk: Hendrik Bakker, Hendrik Kramer, Rik de Boer (60. Ferdi Kramer), Andreas Gnodde (60. Maarten Verbaan), Iede den Dulk, Pieter de Boer (60. Geert Jonkers), Joël Tol (46. Rick Jongman), Fokke Willem Hoekstra (60. Lubbert Post), Klaas Romkes, Pieter Brands, Jelle de Boer (60. Riekelt Kaptein)

IJsselmeervogels

Tweededivisionist IJsselmeervogels was de tegenstander van Urk in de tweede wedstrijd. Een serieuze test voor de ploeg van Gert Jan Karsten met het oog op de bekerwedstrijd van aanstaande donderdag tegen Katwijk. Urk trad aan met de basiself, die naar verwachting ook donderdagavond zullen starten. Tijdens de eerste helft was er niets te merken van het klassenverschil tussen beide ploegen. Urk was de duidelijk betere ploeg en liet soms prachtige staaltjes voetbal zien. Het was dan ook niet onterecht dat er na een half uur spelen een 2-0 voorsprong voor Urk op het scorebord stond. Riekelt Jan Brands was trefzeker vanaf de strafschopstip, een kwartier later was Riekelt Nentjes trefzeker voor de Urkers. Geheel onverwachts kwamen de Spakenburgers terug in de wedstrijd, toen Gino Bosz, één van de nieuwe aanwinsten van 'de Rooien', een vrije trap achter doelman Richard Strijker schoot.

Geen risico

Trainer Gert Jan Karsten wisselde in de rust Klaas Kramer en Iede Nentjes. ,,Ik wilde geen risico met beide spelers nemen in verband met aanwezig blessuregevaar, daarom heb ik ze na de eerste helft gewisseld." Tim Ras en Joël Tol waren de vervangers. Ook tijdens het eerste kwartier van het tweede gedeelte bleef Urk de bovenliggende partij, ondanks het feit dat het al na drie minuten spelen de gelijkmaker moest incasseren. Pas nadat er bij de thuisploeg enkele nieuwe spelers in het veld waren gekomen, nam IJsselmeervogels meer en meer het initiatief over, zonder dat de Spakenburgers echt wisten te imponeren met het door hen vertoonde spel. Desondanks wisten de gasten nog twee keer doeltreffend te zijn en de wedstrijd met 2-4 winnend af te sluiten.

Tevreden

,,Ik heb een uur lang genoten van het voetbal dat we op de mat hebben gelegd. Jammer dat we niet meer doelpunten wisten te maken, want daar waren mogelijkheden genoeg voor. Jammer ook dat individuele fouten aan onze kant de inleiding waren voor de doelpunten van IJsselmeervogels. Desondanks kijk ik heel tevreden terug op deze wedstrijd en we gaan ons vanaf nu voorbereiden op de wedstrijd van donderdag tegen een nog sterkere tegenstander dan vanmiddag", aldus trainer Gert Jan Karsten na afloop.

Urk-IJsselmeervogels         2-4 (2-1)

Scheidsrechter: F.E. ter Brake

Toeschouwers: 500

Scoreverloop: 18. Riekelt Jan Brands (pen.) 1-0, 31. Riekelt Nentjes 2-0, 35. Gino Bosz 2-1, 48, Kevin Sterling 2-2, 61. Steven Sánchez Angulo 2-3, 81. Steven Sánchez Angulo 2-4

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes (46. Tim Ras), Lucas Nagel, Klaas Kramer (46. Joël Tol), Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes, Johannes Schrijver (81. Jelle de Boer), Jan Ras (59. Andries Kaptijn), Lucas Schraal (67. Maarten Verbaan), Hessel Snoek (81. Andreas Gnodde), Lucas Tol (67. Kianoush Saeidi)

n Lucas Schraal met passeeractie voorbij Heerings van IJsselmeervogels.