n Geert Nentjes in actie tijdens zijn singlepartij tegen café De Dissel.
n Geert Nentjes in actie tijdens zijn singlepartij tegen café De Dissel. Foto:

Deceptie voor Twenty Six tegen café De Dissel

De darters van Twenty Six waren er afgelopen zaterdag op gebrand om de teleurstellende puntendeling tegen De Vrijbuiter goed te maken. Helaas kon het team van captain Dirk Schenk geen vuist maken tegen de gasten van café De Dissel uit Staphorst, die geen enkele kans lieten liggen en zodoende afrekenden met de Urkers.


Met opnieuw een ijzersterke opstelling werd De Dissel uit Staphorst ontvangen in het clubgebouw van De Rake Gooier. Met Geert Nentjes en Dirk van Duijvenbode in de basis waren de verwachtingen voor deze wedstrijd hoog. Uiteindelijk kwamen de Urker darters een punt tekort voor een gelijkspel. Terugkijkend moet geconstateerd worden dat er wellicht meer in had gezeten voor Twenty Six als de kansen waren benut. Er waren echter te veel missers op de dubbel en die kansen werden door de gemotiveerde ploeg uit Staphorst wel benut.


Veelbelovend

De start van de wedstrijd was nog veelbelovend voor het Urker team, dat de Round Robin op zijn naam wist te schrijven. Tijdens de daaropvolgende vier singlepartijen was alleen Maarten Dirk Woord bij de les. Hij won met 4-2 van Danny Kronenberg, terwijl de overige partijen in verlies eindigden. Voor het begin van de koppelronde was de tussenstand 2-3 in het voordeel van de ploeg uit Staphorst. 

Er was dus nog van alles mogelijk in de koppelronde, maar helaas wisten alleen Dirk van Duijvenbode en Maarten Dirk een punt binnen te slepen voor Twenty Six en gingen de overige drie partijen verloren. De afsluitende solopartij werd nog wel door Danny Mazereeuw gewonnen, maar was al niet meer van belang voor het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd.

Volgende week staat de loodzware uitwedstrijd tegen de Goudenregenbar in Den Haag op het programma. Er is de Urkers alles aan gelegen daar punten te pakken. Omdat Goudenregenbar afgelopen zaterdag ook verloor, is het dringen geblazen aan de top van de ranglijst. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden aan de Goudenregenstraat in Den Haag. Aanvang van de wedstrijd is 13.00 uur.

n Geert Nentjes in actie tijdens zijn singlepartij tegen café De Dissel.