Flinke controle op helmplicht snorfietsers


De politie controleert in de eerste weken van het nieuwe jaar intensief op het dragen van een helm op de snorfiets. Diverse plaatsgenoten leverde dat een boete op in de afgelopen dagen, maar de politie ziet ook een kentering. Een woordvoerder vertelt: ,,Het is een punt van aandacht, maar we zien dat steeds meer snorfietsers inmiddels met de helm op rijden. Dat mag ook wel vermeld worden.''


Aanhoudingen
vanwege
geweldsincident

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee personen aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. Twee mannen van 18 en 22 jaar pleegden vernielingen in de Constantijnstraat. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar de zaak is nog niet gesloten. De politie doet onderzoek.



Brandje op
de rotonde

Op de beruchte rotonde aan de Akkers/Lange Dam heeft zaterdagavond rond de klok van half tien een brandje gewoed. Het vuur was snel geblust.


Bijbellezing
in de Elimkerk

Dominee P.J.T. van den Herik houdt donderdag om 19.30 uur zijn inmiddels vijfde Bijbellezing in de Elimkerk. Hij maakt een vervolg op zijn serie lezingen over het Bijbelboek 1 Samuël 5:1-12, waar het gaat over 'de ark in het land van de Filistijnen'. Iedereen wordt hartelijk uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Verloren

z Mannenhorloge met elastische band, omgeving Zwembad ’t Bun. Tel. 06-22051392.

z Zwarte Eastpak rugtas, omgeving Schelpenhoek en Waaiershoek. Tel. 06-81368742.

Gevonden

z Waardebon, op fietspad tussen Arie de Witbrug en fietsbrug. Tel. 06-44902702.

z Gazelle damesfiets, lila met bruin zadel. Tel. 683867.

Iets kwijt? Laat het weten via verloren@urkerland.nl.

Wat gevonden? Doorgeven kan via gevonden@urkerland.nl.