Presentatie Oude Dorp Urk, nieuwe stijl

Met een spectaculaire lasershow zijn afgelopen donderdagavond het nieuwe logo en de huisstijl van voorheen winkelcentrum Oud Urk gepresenteerd. Voortaan gaat het winkelgebied verder onder de naam Oude Dorp Urk en maakt de afbeelding van een Urker vrouw in het logo plaats voor een diamant.

 

Tijdens de twaalf minuten durende show werd met behulp van lasers, rook en muziek het verhaal verteld hoe de oude dorpskern zich heeft gevormd tot het centrum van nu. ,,De verschillende diamantscherven staan symbool voor de diverse onderdelen van Oude Dorp Urk en ze vormen samen één diamant. Ook kregen de bezoekers voor het eerst de nieuwe slogan te horen: 'Inspirerend, Authentiek, Tijdloos' ’’, vertelt Stèfenny van Oosterhout, centrummanager Oude Dorp Urk.

,,De afgelopen periode is er hard gewerkt aan een betere visie en marketingpropositie van het winkelgebied, en met deze vernieuwing willen we het gebied toekomstbestendig maken. Oude Dorp is namelijk veel meer dan een winkelcentrum. Het bezit ook historie, cultuur en dienstverlening. Met het nieuwe logo en visie hopen we dit veel beter uit te dragen." 

In samenwerking met Alfa Producties is de nieuwe huisstijl tot stand gekomen en een Utrechts bedrijf, gespecialiseerd in lasershows, verzorgde de openingsshow. ,,Ondanks dat het weer iets tegenviel, werd het evenement goed bezocht. De dagen erna was het nieuwe logo met behulp van projectoren te bewonderen op drie gebouwen in de dorpskern."