n Klaas Wakker juicht nadat hij op 16 mei 2000 Urk op een 2-1 voorsprong heeft gezet tegen Katwijk.
n Klaas Wakker juicht nadat hij op 16 mei 2000 Urk op een 2-1 voorsprong heeft gezet tegen Katwijk. Foto:

Bekerkraker tussen Urk en Katwijk

Toen bij de loting van de tweede ronde van de KNVB Beker de ploegen van Urk en Katwijk aan elkaar werden gekoppeld, gingen bij veel Urker supporters de gedachten terug naar 16 mei 2000. In de strijd om de titel bij de zaterdagamateurs speelden beide elftallen op Urk een memorabele wedstrijd tegen elkaar.


Het was niet alleen een onvergetelijke wedstrijd vanwege het spectaculaire scoreverloop, van 0-1 naar 3-1 naar een 3-4 eindstand, maar vooral vanwege het gedrag in de tweede helft van een gedeelte van de 'supporters' van de Katwijkers. Dat zorgde voor onverkwikkelijke taferelen op sportpark De Vormt, taferelen die beide clubs aanstaande donderdag koste wat het kost willen voorkomen. Er is dan ook een groot aantal maatregelen getroffen om herhaling van dergelijke ongeregeldheden te voorkomen.


Oefenwedstrijden

Beide ploegen hebben vorige week maandag de trainingen hervat na een korte winterstop van drie weken. Katwijk speelde zaterdag een oefenwedstrijd in Veldhoven tegen zondagderdedivisionist UNA. Na een 0-1 voorsprong verloor Katwijk deze oefenwedstrijd met 3-1.

Urk speelde twee oefenwedstrijden op eigen veld. Een mix van eerste elftalspelers en Urk O23 verloor met 2-3 van WSV Apeldoorn. De tweede wedstrijd was tegen IJsselmeervogels, dat net als Katwijk uitkomt in de Tweede Divisie. In deze wedstrijd was Urk lang de betere ploeg, maar moest uiteindelijk toch met een 2-4 nederlaag genoegen nemen.


Katwijk

De ploeg uit Zuid-Holland is de regerend kampioen van de Tweede Divisie. Dit seizoen loopt het allemaal wat stroever met het elftal van trainer Anthony Correia. Met tien punten achterstand op koploper AFC staan de Katwijkers op de zesde plaats van de ranglijst. Wel een plek die nog voldoende perspectief biedt voor het vervolg van de competitie. Katwijk kent weinig tot geen personele problemen in de aanloop naar donderdag. In de winterstop is Lars Weistra gestopt en Hugo Botermans verhuisd naar ASWH.


Urk

Trainer Gert Jan Karsten kan tegen Katwijk geen beroep doen op de geblesseerde Bennie Dunnink en Dick Hakvoort. Tijdens de rust van de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels werden Iede Nentjes en Klaas Kramer uit voorzorg aan de kant gelaten, maar de verwachting is dat beide spelers donderdag fit genoeg zijn om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.


Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: R.H. Hensgens

Assistent-scheidsrechters: J.J. van der Lei en M. Rasch

Vierde official: W. Wiersma

Aanvang: 20.00 uur

n In de voorbereiding op dit seizoen speelden beide ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar in Katwijk.