Winst ondanks personele problemen

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor de volleybalmannen van Schol Heren 1 was thuis in de eigen sporthal De Schelp tegen Pegasus Zwartsluis. Deze ploeg is al jaren een geduchte tegenstander in de tweede klasse en het was dus zaak om goed uit de startblokken te schieten.

De eerste set verliep rommelig. Omdat de vaste spelverdeler Kees Ras op wintersport was, moest Albert Schreuder die rol invullen en dat vergde enige aanpassingstijd. Trainer Harm Visscher hamert er ieder keer weer op om niet midden in het seizoen op skivakantie te gaan. Omdat de volleybalheren dit jaar in de top meedraaien en de tweede plaats op de ranglijst bezetten, is het heel belangrijk dat iedereen elke wedstrijd aanwezig is. Uiteindelijk werd de eerste set toch nog binnengesleept met 25-20.

De tweede en derde set verliepen beduidend beter. Albert Schreuder kwam beter in zijn spel en daardoor konden er een aantal fraaie aanvallen worden opgezet en afgemaakt: 25-19 en 25-20.

In de vierde en laatste set was de tegenstand gebroken en liep Urk uit naar een 23-10 voorsprong. Er sloop echter enige nonchalance in het spel, waardoor Pegasus terugkwam tot 23-17. Gelukkig waren de Urkers op tijd bij de les en werd met twee mooie aanvallen het lot van Zwartsluis bezegeld: 25-17.

Vanavond (maandag) wacht de uitwedstrijd tegen Nijeveen. Met een complete selectie is de verwachting dat de punten mee naar Urk gaan. Met twee wedstrijden minder gespeeld is het gat richting koploper Dalfsen nog steeds overbrugbaar.