Hakken over de sloot

Na drie opeenvolgende nederlagen in uitwedstrijden is het de dames van Schol/Orca's eindelijk weer eens gelukt een wedstrijd op vreemde bodem in winst om te zetten. Met de hakken over de sloot werd Springfield verslagen.

Schol/Orca's begon sterk aan de wedstrijd in Berlicum. Na een korte gewenningsperiode wordt er aanvallend goed gespeeld en staat de verdediging als een huis. De thuisploeg heeft daarnaast weinig grip op Lea Romkes die ontzettend sterk is in de rebound. De Urkers weten beetje bij beetje weg te lopen bij Springfield en staan bij het rustsignaal op een comfortabele 17-26 voorsprong.

Grip verliezen

Het derde kwart gaan de Urkers in eerste instantie verder op de goede weg. De maximale voorsprong loopt op tot elf punten, als de ploeg van coaches Jennie van Slooten-de Boer en Janita de Boer plotseling moeite krijgt met de zoneverdediging die door Springfield wordt gehanteerd. De Urker dames verliezen de grip op de wedstrijd en zien tot overmaat van ramp de thuisploeg aan het eind van het kwart de achterstand verkleinen tot drie punten: 31-34.

Zwaarbevochten

Tijdens het laatste kwart blijft Schol/Orca's moeite houden met de zoneverdediging van Springfield. De voorsprong verandert in een achterstand van vier punten vlak voor het eindsignaal. Een score van Rianne Gnodde en een driepunter van Marlies Hoorn-Verhoeff zorgen seconden voor tijd voor een hernieuwde Urker voorsprong. Er breken nog een aantal spannende seconden aan, maar de thuisploeg weet niet tot scoren te komen. Met 43-44 kunnen de Urkers een uiteindelijk toch wel dik verdiende, maar wel zwaarbevochten zege vieren.

Topper

De overwinning op Springfield zorgt voor het nodige vertrouwen bij de dames van Schol/Orca's. Geen overbodige luxe, want zaterdag staat in eigen huis de topper tegen koploper EBBC Den Bosch op het programma. In sporthal De Vlechttuinen staan beide kemphanen om 20.15 uur tegenover elkaar.