Darters verliezen de aansluiting met top

In de achtste speelronde in de Hoofdklasse van de Superleague heeft Twenty Six niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen koploper Goudenregenbar. In Den Haag werd met het kleinst mogelijke verschil verloren. Geert Nentjes, Pieter Baarssen en Johann Brouwer waren opgeroepen door captain Dirk Schenk.


Captain Dirk Schenk beschikte over een sterke basis met Dirk van Duijvenbode, Geert Nentjes, Pieter Baarssen en Johann Brouwer. De Urkers begonnen gretig aan de Round Robinronde, maar keken steeds tegen een kleine achterstand aan. Uiteindelijk sleepten de Hagenezen deze ronde binnen.


Na de vier singlepartijen was de tussenstand 3-2 in het voordeel van Goudenregenbar. Pieter Baarssen verloor met 4-0 van Wesley Plaisier, de kopman van de thuisploeg. Geert Nentjes bracht Twenty Six weer terug in de wedstrijd door te winnen van Mareno Michels. Johann Brouwer wist door een overwinning op Danny van Trip de stand in evenwicht te brengen. De laatste single was voor rekening van Dirk van Duijvenbode. Een bepaalde spanning bij Dirk zorgt ervoor dat het allemaal nog niet zo gaat zoals iedereen graag ziet en gewend is van tv. Ook vanmiddag lukte het niet de winst over de streep te trekken tegen Damian Mol. Tussenstand 3-2 in het voordeel van Goudenregenbar.


De koppelronde stond bol van de spanning. Brouwer en Baarssen openden deze ronde en trokken de stand weer in evenwicht: 3-3. Van Duijvenbode en Nentjes speelden twee keer achter elkaar. De eerste partij werd vakkundig gewonnen, maar de tweede partij ging helaas verloren, zodat de stand in evenwicht bleef. Baarssen en Brouwer konden in de laatste koppelpartij geen vuist meer maken en verloren.

Bij een 5-4 achterstand mocht Dirk van Duijvenbode zijn waarde laten zien tegen Wesley Plaisier. Jammer genoeg was Plaisier met 4-2 te sterk en eindigde de wedstrijd in een 6-4 overwinning voor Goudenregenbar. De Urkers verliezen door deze nederlaag de aansluiting met de top van de ranglijst en staan nu op plaats zes.