Topfish driebandenteam pakt als enige punten in de eerste wedstrijd


Alleen het Topfish driebandenteam kijkt tevreden terug op de eerste wedstrijd na de winterstop afgelopen weekend. Thuis stond de clash tegen naaste concurrent De Pomerans uit Zwolle op het programma en als enige plaatselijke biljartteam pakte Topfish punten mee met een 36-21 overwinning. 

Teun Bakker beet het spits af en speelde goed geconcentreerd. Teun zette vrij makkelijk na 48 beurten 22-11 op zijn naam. Ook Piet van Dijk begon voortvarend aan zijn partij, maar maakte het even spannend door zijn tegenstander halverwege op gelijke hoogte te laten komen. Piet herpakte zich, en zette de eindstand na 46 beurten op 17-11. Geert Koffeman startte in mineur, maar na een achterstand van 2-12 vond hij het genoeg en zette de achtervolging in. Met een paar knappe series kwam hij na 30 beurten weer op gelijke hoogte: 18-18. Geert gunde zijn tegenstander nog één carambole en zelf maakte hij de partij af met een serie van vier caramboles: 22-19.

Het Brouwers Mannenmode driebandenteam speelde uit tegen DOS uit Hattem en verloor met 30-27. Jan F. Kramer speelde een zeer gedegen wedstrijd, maar hij trof een tegenstander die al het geluk aan zijn zijde had. Na 38 beurten was de wedstrijd gelopen en moest Jan een nederlaag slikken: 42-31. Ook Reinier Bakker kon de winst niet over de streep trekken. Hij kwam in een gelijkopgaande wedstrijd net tekort: 27-24 in 48 beurten. Bertus ten Napel redde de eer door een goed te spelen en dat in winst om te zetten: 18-33 in 34 beurten.

Het Keurslager Brouwer driebandenteam had een slechte dag en verloor in Kampen tegen KBC met 36-18. Reijer ten Napel verloor na 36 beurten met 33-14. Klaas van Kuijk noteerde een trieste 27-16 in 43 beurten en Albert Ras hield het nog even spannend, maar schoot ook mis: 23-20.

Het Schol Assurantiën driebandenteam speelde thuis tegen HZW uit Genemuiden en verloor met 20-36. Harm van Otterloo begon sterk, maar zijn tegenstander gooide de verdediging dicht en na 51 beurten was het 22-27 en bleven de punten liggen. Ook Piet Tol ontkwam niet aan een nederlaag. Hij trok na een gelijkopgaande wedstrijd aan het kortste eind: 17-23 in 42 beurten. Teun Bakker leek lang de eer te gaan redden, maar aan het einde stond er ook voor hem een nederlaag op het scorebord: 19-23 in 44 beurten.