n Aanvoerder Bennie Dunnink van Urk 1 nam de prijs voor sportploeg van het jaar in ontvangst. Links Dianne de Vries (SV Urk Dames), rechts Marlies Hoorn-Verhoeff (Schol/Orca's Dames).
n Aanvoerder Bennie Dunnink van Urk 1 nam de prijs voor sportploeg van het jaar in ontvangst. Links Dianne de Vries (SV Urk Dames), rechts Marlies Hoorn-Verhoeff (Schol/Orca's Dames). Foto:

Sportverkiezingen 2022:

Urker sporters in het zonnetje gezet

In een afgeladen zalencentrum Irene werd afgelopen donderdag de uitslag bekendgemaakt van de Urker sportverkiezingen 2022. Voor de dertigste keer werden de Urker sporters en vrijwilligers in de schijnwerpers gezet.


Via de website van de sportverkiezingen Urk was massaal op de genomineerden gestemd, waardoor de uitslag tot het laatst toe een uiterst spannende aangelegenheid was. Uiteindelijk werd het eerste elftal van SV Urk uitgeroepen tot sportploeg van het jaar, terwijl Freek Koffeman en Williene Timmerman gekroond werden tot sportman en sportvrouw 2022 van Urk. 


Basketballer Maikel Mazereeuw, turnster Rebecca Bloed en het basketbalteam Orca's X14-1 werden de sporttalenten van het jaar. De Albert Ras-bokaal werd uitgereikt aan Jenny van Slooten (Orca's), Tiemen Romkes (Roeiploeg Urk) en Jannie de Boer (Orcaruiters), die zich als vrijwilliger al jarenlang inzetten voor hun vereniging. De Waarderingsprijs van het Comité Sportverkiezingen werd uitgereikt aan het bestuur van de Stichting MTB-route 't Urkerbos, die de afgelopen jaren een acht kilometer lange mountainbikeroute heeft weten aan te leggen en te onderhouden. Albert Koffeman werd in het zonnetje gezet als Seniorsporter van het jaar en last but not least werden de G-sporters van CGVU Gym Plus, de 'gouden scholletjes' op het podium geroepen. Zij mogen een jaar lang de titel G-sporters van het jaar dragen.


De foto's op deze pagina's zijn gemaakt door Meindert Koffeman.

n Sportploeg van het jaar: SV Urk 1.
n Williene Timmerman (m) werd sportvrouw van het jaar. Rechts Dinie Ras en links moeder Hermina van Schaik die de prijs in ontvangst nam namens dochter Hennie.
n Freek Koffeman (l) werd sportman van het jaar. Midden Peter Gnodde en rechts Geert Nentjes.
n Jannie de Boer, Tiemen Romkes en Jennie van Slooten kregen de Albert Ras-bokaal uitgereikt door Jannie Ras (m) en kleinzoon Albert Ras (r).
n Seniorsporter Albert Koffeman.
n De waarderingsprijs was voor Stichting MTB-route 't Urkerbos.
n G-sporters de 'gouden scholletjes' van CGVU Gym Plus.
n De talenten Rebecca Bloed, Nina Boom (namens Orca's X14-1) en Maikel Mazereeuw.
n De talentenploeg van Orca's X14-1.
n Gezelligheid troef in een afgeladen zalencentrum Irene.