n Hessel Snoek schiet Urk op een 1-0 voorsprong. (Foto: Meindert Koffeman)
n Hessel Snoek schiet Urk op een 1-0 voorsprong. (Foto: Meindert Koffeman) Foto:

Urk hervat competitie met driepunter

Middenvelder Jan Ras langere tijd uitgeschakeld door enkelblessure

Een groot gedeelte van de aanwezige toeschouwers zal zeker in de tweede helft niet veel meer dan een schimmig schouwspel hebben gezien, maar niemand die daar na afloop van de wedstrijd tussen Urk en Sportlust'46 een punt van maakte. Wat overheerste was de blijdschap na de 3-0 overwinning van de thuisploeg.

Trainer Gert Jan Karsten was blij met de overwinning, maar was wat minder te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,We wilden hoog druk zetten en de intentie was er zeker bij de spelers, maar dat ging niet altijd even goed. Toch maakten we twee goede goals. In de tweede helft hebben we op de omschakeling gespeeld. De eerste de beste mogelijkheid was gelijk raak, maar daarna kwamen we niet meer in de duels en raakten we de grip kwijt. We geven echter weinig weg, houden voor het eerst deze competitie de nul en pakken drie belangrijke punten."

Urker voorsprong

Tegenstander Sportlust'46 uit Woerden kreeg zeker in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar doelman Richard Strijker bleek, net als in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen, een te grote sta-in-de-weg te zijn voor de ploeg van trainer Jochem Twisker. De eerste gevaarlijke Urker aanval was deze keer gelijk raak. Via Lucas Tol en Lucas Schraal kwam de bal terecht bij Hessel Snoek, die geen moeite had om Urk na ruim tien minuten spelen op voorsprong te zetten.

Tegenvaller

De bezoekers hadden daarna een optisch veldoverwicht, kregen een aantal mogelijkheden, maar zagen zoals eerder gezegd geen kans de Urker doelman te passeren. De keer dat dat wel gebeurde was in buitenspelpositie, zodat dat doelpunt werd afgekeurd. Een grote tegenvaller voor Urk was het uitvallen van Jan Ras. De middenvelder moest na een klein half uur spelen met een enkelblessure het veld verlaten. Naar verwachting zal trainer Karsten het een groot aantal weken zonder de middenvelder moeten stellen. Amper vijf minuten later wist Urk de voorsprong te vergroten. Een corner van Johannes Schrijver, ingevallen voor Jan Ras, werd hard ingekopt door Riekelt Jan Brands. De comfortabele 2-0 voorsprong tegen de nummer drie van de ranglijst werd door Urk gekoesterd tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Bronsvoort.

Schimmig

Tijdens de eerste 45 minuten was het zicht op de wedstrijd nog redelijk, maar gedurende de tweede helft verslechterde het met de minuut en veranderde de wedstrijd voor de meeste toeschouwers in een schimmig schouwspel, waar naarmate de tijd verstreek geen touw meer aan vast was te knopen. Gelukkig voor iedereen was het derde doelpunt van Urk nog wel goed zien. Een prachtige steekbal van Lucas Tol op Lucas Schraal zette de Urker aanvaller vrij voor de doelman van Sportlust'46, die kansloos was op de inzet van Schraal. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten raakte daarna inderdaad de grip op de wedstrijd kwijt, maar wist desondanks vrij eenvoudig overeind te blijven. Eén keer leken de Woerdenaren te scoren, maar net als in de eerste helft werd door de assistent-scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Daarna gebeurde er weinig opwindends meer en kon Urk met een 3-0 overwinning de hervatting van de competitie vieren.

Beloning

,,Deze wedstrijd viel het allemaal onze kant op en dat is ook wel eens lekker", aldus Gert Jan Karsten. ,,Ik zie het als een mooie beloning voor onze intenties en het vertoonde spel tot nu toe."

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort

Toeschouwers: 1.000

Gele kaart: Klaas Kramer (Urk)

Scoreverloop: 11. Hessel Snoek 1-0, 35. Riekelt Jan Brands 2-0, 49. Lucas Schraal 3-0

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Lucas Nagel, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Jan Ras (29. Johannes Schrijver), Joël Tol (65. Klaas Romkes), Riekelt Nentjes, Lucas Schraal (77. Jelle de Boer), Hessel Snoek, Lucas Tol