Wisselende resultaten biljarters


De biljartteams van Het Groene Laken speelden in de afgelopen week weer diverse competitiewedstrijden, met wisselend resultaat. Twee teams bleven aan de goede kant van de score, één team moest genoegen nemen met een nederlaag.

 

Het Schol Assurantiën-driebandenteam speelde uit in Steenwijk en wist daar een nipte 28-30 overwinning uit het vuur te slepen. Harm van Otterloo begon voortvarend aan zijn partij, liet halverwege de teugels wat vieren, maar wist na 40 beurten met 29-17 te winnen van zijn tegenstander. Teun Bakker volgde dit goede voorbeeld op, door zeer geconcentreerd te spelen. Mede door een solide verdediging won hij verdienstelijk met 27-22 na 46 beurten. Kees van Otterloo kon

het feest compleet maken, maar trof een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Kees kon geen antwoord vinden op het spel van zijn tegenstander en verloor met 31-23.

Het Brouwers Mannenmode-driebandenteam speelde thuis tegen KBC uit Kampen. Peter Gnodde beet het spits af. Na een aarzelend begin begon het na tien beurten te lopen en wist Gnodde in 34 beurten met 47-11 zijn tegenstander te verslaan. Bertus ten Napel nam direct een flinke voorsprong en met tussenstanden van 13-1 en 23-10 kwam er na 48 beurten met 33-18 een eind aan zijn partij. Jan F. Kramer lukte het niet om zijn partij te winnen. Na 37 beurten bleek zijn tegenstander te sterk. KBC werd wel met 29-23 verslagen door de Urkers.

Waar het vorige week nog fantastisch liep voor het Topfish-driebandenteam, speelden ze nu tegen rodelantaarndrager VAG uit Kampen een dramatische partij, die dan ook terecht met 29-19 werd verloren. Geert Koffeman begon goed, maar naarmate de partij vorderde zakte hij steeds verder weg. Na 41 beurten kwam er met 10-13 een einde aan de partij. Ook Maarten Nentjes kreeg les van een getergde tegenstander, die hij op Urk met ruim verschil had verslagen. Hij moest genoegen nemen met een 8-16 nederlaag na 41 beurten. Willem Bakker redde de eer voor het Topfish-team, door zijn tegenstander te laten voelen dat er van hem niet te winnen viel. Met tussenstanden van 0-12 en 6-30 kwam er na 54 beurten een einde aan deze partij met een uitslag van 11-37.