n Rianne Brouwer schiet twee punten binnen voor Schol/Orca's.
n Rianne Brouwer schiet twee punten binnen voor Schol/Orca's. Foto: Het Urkerland

Koploper te sterk voor Schol/Orca's

Koploper EBBC uit Den Bosch is zaterdagavond te sterk gebleken voor de Urker basketballers van Schol/Orca's. Tot en met het derde kwart wisten de Urkers redelijk in het spoor te blijven, maar het laatste kwart was de pijp leeg en konden de Bossche dames uitlopen naar een grote uitslag.

Coach Janita de Boer was, ondanks de nederlaag, niet ontevreden. ,,De intensiteit die we in ons spel wisten te leggen was uitstekend. Ik vind de uitslag van 54-76 dan ook een vertekend beeld geven van de wedstrijd. Door het hoge tempo in de eerste helft werd er een flinke aanslag gepleegd op het conditionele niveau van de ploeg. Tijdens het vierde kwart moesten we dat bezuren, waardoor EBBC kon uitlopen naar een verschil van 22 punten."

Transitie

Het eerste kwart verliep niet naar wens voor de Urker dames van Schol/Orca's. De tegenstander uit Den Bosch maakte het de thuisploeg aanvallend ontzettend moeilijk en wist zelf, door middel van een supersnelle transitie, vrij eenvoudig aan de punten te komen. Het resultaat was een 12-23 tussenstand in het voordeel van EBBC. In het tweede kwart bleef deze voorsprong in eerste instantie schommelen rond de tien punten, maar met de rust in aantocht wisten de Urker dames toch iets van de achterstand af te knabbelen (37-43).

Publiek

In het tweede gedeelte van de wedstrijd was er dus nog van alles mogelijk. Schol/Orca's besefte dat wel degelijk en wist onder luide aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek terug te komen tot een verschil van drie punten. De ervaren ploeg van EBBC bleef echter heel rustig en wist tegen het eind van het derde kwart de voorsprong weer uit te breiden naar negen punten.

Genadeloos

Tijdens de laatste twaalf minuten van de wedstrijd sloeg de ploeg uit Den Bosch genadeloos toe. Daar waar de Urker dames nog maar acht punten aan het totaal wisten toe te voegen, wisten de dames uit Noord-Brabant liefst 21 punten te scoren. Met een overwinning van 54-76 wist EBBC de koppositie in de Eerste Divisie te behouden. Schol/Orca's zakte door de nederlaag naar de vijfde plaats van de ranglijst.

,,De uitwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen BV Groningen wordt een hele belangrijke. Om aanspraak te blijven maken op de Final Four zal er gewonnen moeten worden", aldus Janita de Boer. ,,Als de Urker dames dezelfde intensiteit kunnen brengen als tegen EBBC, dan behoort een overwinning absoluut tot de mogelijkheden en blijven we in de race voor de vierde plek."