Tweede overwinning op rij

De heren van Seacon/Orca's hebben ook hun tweede wedstrijd van 2023 in winst weten om te zetten. In Vleuten was de ploeg van coach Jurie Bakker te sterk voor SVO.

De thuiswedstrijd tegen SVO was door Seacon/Orca's met 77-69 in winst omgezet en er was de Urkers alles aan gelegen om ook de wedstrijd in Vleuten winnend af te sluiten. De start van de wedstrijd in het grote en fraaie sportcomplex Oudenrijn was uitstekend. In een vlot tempo werd een 4-10 voorsprong opgebouwd. Een time-out van SVO strooide wat zand in de Urker motor, zodat het eerste kwart werd afgesloten met een 14-16 tussenstand.

Afstand

Ook tijdens het tweede kwart wisten de Urkers in eerste instantie niet echt weg te lopen bij de tegenstander. Pas na een time-out van coach Jurie Bakker lukte het om afstand te nemen van SVO. Met een voorsprong van negen punten werd de kleedkamer opgezocht (28-37).

In het derde kwart kende Orca's opnieuw een prima start. Met goed aanvalsspel en een strakke verdediging groeide de voorsprong naar 30-44. De thuisploeg hapte naar adem, maar wist langzaam maar zeker iets van de achterstand af te halen. De mannen van Orca's behielden echter altijd een minimale voorsprong van tien punten, die bij het ingaan van het het laatste kwart zelfs was gegroeid naar twaalf punten (43-55).

Vakkundig

In het vierde kwart speelden de Urkers de wedstrijd vakkundig uit. Aanvallend werd de bal langer in de ploeg gehouden om de schotklok volledig te benutten. Ondanks het slotoffensief van SVO kwam Orca's geen enkel moment in de problemen. De voorsprong werd rustig uitgebouwd naar vijftien punten. Ondanks een aantal schoonheidsfoutjes in de slotminuten van de wedstrijd pakte Seacon/Orca's met 59-76 de verdiende winst.

Een prachtige opsteker met de wedstrijd aanstaande vrijdag in eigen huis tegen koploper Volendam in het vooruitzicht.