Ds. P.J. Stam uit Katwijk is overleden


Emeritus-predikant ds. P.J. Stam uit Katwijk aan Zee is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. De dominee preekte regelmatig in diverse Urker kerken en bouwde hier, mede door zijn aanwezigheid op Facebook, vele persoonlijke contacten op.

In 2015 werd dominee Stam geïnterviewd voor de Kerst- en Eindejaarsbijlage van de krant. Hij vertelde toen onder andere dat gezondheidsproblemen, die hem lang parten speelden, er in 1995 voor gezorgd hadden dat hij met pijn in het hart moest bedanken voor een beroep van De Ark. ,,Urk was de grote liefde die ik niet kon hebben." 

De begrafenis van dominee Stam is komende donderdag vanaf 13.00 uur in de Oude Kerk te Katwijk aan Zee.  

Ziekenboeg

Henk de Vries (52) is begin november gevallen en heeft daarbij zijn heup gebroken. Hij zit midden in het revalidatieproces, dat hem lang en zwaar valt. Hij verlangt ernaar om weer gewoon naar de kinderboerderij te kunnen. Wie vrolijkt hem op door een leuke kaart te sturen?

Henk de Vries

Het Top 1-37 (Thuishaven)

8321 JD Urk.

Gevonden

z Op 26-1 bij de Hema voor de deur: witte gebreide dameshandschoenen extra lange manchet. Tel. 06-55127573.

z Groene kinderjas, maat 116/6, merk: Like Flo. Tel. 06-50582463.

Iets gevonden? Geef dat door via gevonden@urkerland.nl.

Wat kwijt? Meld het via verloren@urkerland.nl.


Valentijnsactie:
voor de liefste...

Berichtjes voor de alderliefste kunnen vanaf nu ingestuurd worden. Want wat is er nu leuker dan op maandag 13 februari, de dag voor Valentijnsdag, de krant open te slaan en een liefdesverklaring te zien staan?! Berichtjes met foto (à 12,50 euro) en zonder (à 10 euro) kunnen gemakkelijk ingestuurd worden via het invulformulier op de website actie.heturkerland.nl. Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen, die bovendien een ‘diner voor twee' krijgt aangeboden van restaurant 'De Oude Bakkerij'. De berichten worden op maandag 13 februari in de krant geplaatst. Let op: inleveren kan tot vrijdag 10 februari 10.00 uur.