n Lucas Tol passeert doelman Eppink en zet Urk op een 0-2 voorsprong.
n Lucas Tol passeert doelman Eppink en zet Urk op een 0-2 voorsprong. Foto: Het Urkerland

Verdiende zege voor Urk in Harderwijk

Ploeg van trainer Gert Jan Karsten laat VVOG met lege handen achter

Na de overwinning op Sportlust'46 heeft Urk ook de tweede wedstrijd na de winterstop in winst om weten te zetten. In Harderwijk zette de ploeg van trainer Gert Jan Karsten VVOG aan de kant.

Een uiterst belangrijke overwinning voor de Urkers, die daarmee een flinke stap omhoog maakten op de ranglijst van de Derde Divisie. Voor de wedstrijd stond Urk op de vijftiende plek, na afloop van de twintigste speeldag was de ploeg gestegen naar de elfde positie.

Strijdwijze

Trainer Karsten kon niet beschikken over de geblesseerde Bennie Dunnink en Jan Ras. Net als vorige week nam Johannes Schrijver de positie in van Ras. Aan de strijdwijze van Urk veranderde het niets. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Stegeman zochten de Urkers de aanval en probeerden, wanneer dat mogelijk was, hoog druk te zetten op de verdediging van de Harderwijkers. Die aanvallende instelling had al na vijf minuten succes. Een snelle onderschepping in de opbouw van VVOG leverde de Urkers een vrije trap op, die door Johannes Schrijver als een streep achter doelman Eppink werd geschoten. Net als vorige week tegen Sportlust'46 een snelle voorsprong voor Urk.

Initiatief

De voorsprong was voor Urk geen sein om achterover te leunen. Integendeel. Geen moment gaf de ploeg het initiatief uit handen, geen moment verslapte de verdediging en over het hele veld werd het merendeel van de duels in Urker voordeel beslist. Het was dan ook geen wonder dat VVOG slechts één keer wat gevaarlijk wist te worden. Minpunt aan de kant van Urk was dat de ploeg niet al voor rust op een meer comfortabele voorsprong wist te komen, ondanks de vele kansen die men kreeg.

Verdubbelen

De meeste toeschouwers waren na rust nog niet eens teruggekeerd, toen Urk de voorsprong wist te verdubbelen. Opnieuw werd de opbouw van VVOG in een vroeg stadium onderbroken, waardoor Lucas Tol plotseling vrije doorgang had richting het vijandige doel. De snelle Urker aanvaller had geen moeite om doelman Eppink van de gastheren kansloos te laten op zijn inzet.

Dreigender

Wie had verwacht dat VVOG na de 0-2 achterstand alles op de aanval zou gooien, kwam bedrogen uit. Niet dat de Harderwijkers dat niet zouden willen, maar ze kregen gewoonweg geen kans van Urk om ook maar iets wat leek op een offensief te ontketenen. De spelers van Urk beten zich vast in elke tegenstander en toonden zich vastberaden de drie punten mee terug te nemen naar de Bult. Zelfs een driedubbele wissel bij VVOG na een kwartier in de tweede helft veranderde weinig tot niets aan het spelbeeld. Het oogde aanvallend wat dreigender bij de thuisploeg, maar problemen leverde het niet op voor Urk. Veel verder dan een schot op de buitenkant van de paal kwamen de gastheren niet.

Eretreffer

Pas in de uiterste slotfase van de wedstrijd besloot trainer Lodeweges van VVOG om alles op de aanval te gooien. Het duurde tot de allerlaatste seconde van de toegekende blessuretijd voordat VVOG door verdediger Dailey Groenewegen wist te scoren. Het bleek de eretreffer te zijn, want direct na de aftrap floot scheidsrechter Stegeman de wedstrijd af en boekte Urk een meer dan verdiende zege op een naaste concurrent in de strijd in de onderste regionen van de Derde Divisie.

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: G. Stegeman

Toeschouwers: 600

Gele kaart: Yasin Kurt (VVOG)

Scoreverloop: 5. Johannes Schrijver 0-1, 49. Lucas Tol 0-2, 90+5. Dailey Groenewegen 1-2

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Lucas Nagel, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, Joël Tol, Riekelt Nentjes (83. Pieter Brands), Lucas Schraal (78. Jelle de Boer), Hessel Snoek, Lucas Tol (86. Klaas Romkes)