n De trotste winnaars met hun bemanningen tijdens de Zeilersavond van WSV De Zuiderzee.
n De trotste winnaars met hun bemanningen tijdens de Zeilersavond van WSV De Zuiderzee. Foto:

Zeilersavond WSV De Zuiderzee

De jaarlijkse zeilersavond van de watersportvereniging 'de Zuiderzee' heeft zaterdag 21 januari weer plaatsgevonden. Op deze avond werd door de wedstrijdcommissie onder het genot van een hapje en een drankje een terugblik op het afgelopen seizoen verzorgd en werden de plannen voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Tenslotte werden de prijzen van zowel de donderdagavond- als de zaterdagcompetitie uitgereikt op deze avond.


De donderdagavondcompetitie overall werd gewonnen door Albert Woord, schipper van de 'Winner'. Woord pakte in het eerste seizoen dat hij volledig meezeilde met zijn nieuwe schip gelijk de hoofdprijs. Op de tweede plaats eindigde zijn broer Cornelis Woord met de 'Flyer'. De derde plek ging naar Gerrit van Veen met de 'Swing' die op de vierde plek werd gevolgd door Jelle de Boer met de 'Andante'. De drie subklassen werden gewonnen door de 'Intense' van Marten Ruiten, de 'Winner' van Albert Woord en de 'Bolleboos' van Jelle Woord.


De zaterdagcompetitie overall werd gewonnen door Gerrit van Veen, schipper van de 'Swing'. In deze competitie was de tweede plaats weggelegd voor Albert Woord met de 'Winner'. De derde podiumplaats ging naar Jelle de Boer met de 'Andante' terwijl de vierde plaats op de ranglijst werd ingenomen door Cornelis Woord met de 'Flyer'. De drie subklassen werden gewonnen door de 'Roxall' van Jacob van Urk en Teun Buter, de 'Swing' van Gerrit van Veen en de 'Passie' van Luco Korterink.


Zeiler van het jaar

De prijs voor de zeiler van het jaar werd uitgereikt door Jonathan Visser. Hoewel Jonathan dit voor de eerste keer deed, was hier niets van te merken en deed hij dat op enerverende wijze. De prijs voor de zeiler van het jaar ging naar Jan Woord voor zijn tomeloze en jarenlange inzet voor de jeugd van de vereniging. Jan heeft al menig zeiler de liefde voor de sport bijgebracht.


Landelijke wedstrijden

Aan het einde van de avond werd er door het bestuur nog speciale aandacht geschonken aan de prestaties van de Urker zeilers in de landelijke wedstrijden. De 24-uurs (een wedstrijd met meer dan 400 inschrijvingen) werd namelijk gewonnen door Albert Woord en zijn team. De overige vijf deelnemers eindigden allemaal in de top 10 van hun klasse. 'For Ever' (tweede plek ORC 3, achter de 'Winner'), 'Swing' (vijfde plek ORC3), 'Zeearend' (negende plek ORC 3), 'Dolce Vita' (vierde plek ORC 4) en de 'Roxall' (tweede plek, Tocht 3). Dit laat zien dat de Urker zeilers tot de top van Nederland behoren. Terecht dat het bestuur en de leden van de vereniging hier uitermate trots op zijn.

De zeilers zijn ondertussen alweer druk bezig om hun schepen voor te bereiden op het komende seizoen. Immers is afgelopen seizoen wel gebleken dat elke seconde telt. Het belooft weer een spannend seizoen te worden. Iedereen die kennis wil maken met de prachtige zeilsport, of in het bezit is van een zeiljacht en een keer als gast mee wil doen, wordt van harte uitgenodigd om komend seizoen op donderdagavond of zaterdag eens een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op wsvdz.nl of stuur een mail naar: wedstrijd.wsvdz@gmail.com.