n Archieffoto van het duel tegen ZVV Urk en Brasil'77 eerder dit seizoen.
n Archieffoto van het duel tegen ZVV Urk en Brasil'77 eerder dit seizoen. Foto:

ZVV Urk/Bakkerij De Kof kent gemakkelijke avond

De Urker zaalvoetballers zullen zich afgelopen vrijdagavond nog wel eens even achter de oren gekrabd hebben dat ze tegen Brasil’77 in de thuiswedstrijd punten hebben laten liggen. In het verre Terborg zijn de mannen van Herman Spel geen moment in de problemen geweest en kende men een probleemloze avond.

De laatste drie wedstrijden die de Urker zaalvoetballers speelden werden allemaal in winst omgezet. Ook Brasil'77 moest er afgelopen vrijdag aan geloven.

Opmars

De Urkers zijn bezig aan een ijzersterke reeks en hebben een opmars ingezet op de ranglijst. Dat ook de vorm van Riekelt Snoek groeiende is, blijkt wel uit de statistieken. Hij is de afgelopen twee wedstrijden goed geweest voor vier doelpunten en speelde tegen Brasil'77 opnieuw een belangrijke rol, door in de derde minuut van de wedstrijd de score te openen na een individuele actie. Amper drie minuten later was het diezelfde Snoek, die op aangeven van Jelbert Loosman een ingestudeerde corner wist af te ronden. Een heerlijk begin van de avond tegen een achteroverleunende thuisploeg, die na de snelle achterstand wat onsportieve trekjes liet zien, door wat wild om zich heen te slaan en een aantal gemene overtredingen te maken. Luciano Meijers, terug in het team na lang blessureleed, wist ook zijn goaltje mee te pikken. Een onoplettendheid in de verdediging zorgde ervoor dat de Urkers met een 1-3 voorsprong de rust ingingen.

Consolideren

In de tweede helft gebeurde er vrijwel niets meer. De Urkers consolideerden de wedstrijd heel slim en daarin werd de ervaring van dit team goed zichtbaar. Aanvoerder Jelbert Loosman wist vijf minuten na rust de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Jammer dat de aanvoerder van Brasil'77 het daarna nog nodig vond om een elleboogstoot uit te delen aan een Urker speler. Gelukkig voor hem werd dit door de arbitrage over het hoofd gezien. Het veranderde niets meer aan de uitslag van de wedstrijd. Met een 1-4 overwinning op zak konden de Urkers de terugreis naar Urk beginnen.

Alle reden om met een optimistische blik naar de komende wedstrijd te kijken. Volgende week vrijdag wacht wederom een uitwedstrijd. Dit keer in Groningen tegen Drs. Vijfje, de ploeg waar een aantal weken geleden tijdens het Open Fries Kampioenschap nog tegen werd gespeeld.